Klart for den store finalehelgen

Idol - Melodi Grand Prix - Big Brother

(VG Nett) Fra torsdag til mandag går det nesten i ett. Men Jessica Lindgrens finaleplass i «Big Brother» henger i en tynn tråd.

HOLDER TIL FINALEN? Svenske Jessica Lindgren (21) er ikke lenger seerfavoritt i «Big Brother». Foto: TVNorge

Det blir nok å følge med på på TV-skjermen i kommende langhelg. Hvilken norsk TV-kanal som klarer å friste flest seere, gjenstår å se.

Starter torsdag

I Athen torsdag er det duket for semifinale i Melodi Grand Prix (NRK1). Der skal blant annet Carola (39) gjøre sitt beste for at Sverige får en plass i hovedfinalen to dager senere - lørdag. Norge og Christine Gulbrandsen (21) sikret seg plass allerede i fjor.

Mellom disse to GP-finalene blir det storslått «Idol»-finale (TV 2) i Oslo Spektrum - når Aleksander Denstad With (18) møter Jonas Thomassen (18) til slutt-duell.

Se hvem som leder og vær med å spå vinner i VG Netts «Idolometer»!

Har flyttet «BB»-finalen

Normalt ville «Big Brother» (TVNorge) arrangert sin direktesendte finale søndag, men på grunn av en VM-ishockeykamp i Sverige, har svenske Kanal 5 bestemt å flytte sin finale til mandag. Dermed må TVNorge gjør det samme.

GP-KLARE: Svenske Carola Häggkvist (39) og norske Christine Gulbrandsen (21) i Aten. Foto: Mattis Sandblad

Av de seks deltagerne som gjenstår i «Big Brother», går fire videre til hovedfinalen om seks dager. I dagene frem mot oppgjørets time mandag, skal to deltagere etter tur bli sendt ut av BB-huset i Stockholm.

Spøker for Jessica

Svenske Jessica Lindgren har vært sett på som TV-seernes favoritt helt fra starten. Hun er også den som må sies å ha skapt høyest temperatur i huset i de snart 115 dagene - på godt og vondt.

Den rappkjefta 21-åringen har vært nominert av de andre beboerne en rekke ganger uten å måtte forlate konkurransen. TV-seerne har reddet henne hver gang. Sist søndag, derimot, begynte alarmlampene og blinke for Jessica som sammen med norske Linn Cathrine Høyem (25) og norske Carina Dahl (21) var det tre som fikk dårligst respons fra TV-seerne.

Carina var til slutt den som røk ut, men hvis seernes innstilling ikke forandrer seg, så står Jessica og Linn i fare for å være de to som ryker ut før hovedfinalen.

Allerede nå kan TV-seerne stemme på sine favoritter. Torsdag kl. 16.00 blir den som har lavest oppslutning bedt om forlate huset. Det samme skjer lørdag. Da må neste mann eller kvinne flytte ut og dermed vinke farvel til sjansen for å vinne én million kroner.

NORSKE IDOL-RIVALER: I morgen kårer Norge sin tredje mannlige Idol-vinner - enten Aleksander Denstad With (18) eller Jonas Thomassen (18). Foto: Hallgeir Vågenes

Slåss om seerne

Da de norske Grand Prix-rundene gikk på lufta i vår, lot nærmere 800 000 seere seg lokke til TV-skjermene.

«Idol» startet med omtrent samme seertall, men har i månedene som har gått sunket jevnt og trutt. Én fredag lå direktesendingen på under 500 000 seere - det er laveste «Idol»-oppslutning noensinne. Sist fredag, derimot, lot nærmere 800 000 nordmenn seg friste til å se avstemningsdelen i «Idol».

Grand Prix slo Idol

I fjor på samme tid fikk over 1,4 millioner nordmenn med seg den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix - eller Eurovision Song Contest, som den opprinnelig heter.

Litt over 1,2 millioner så Jorun Stiansen bli kåret til nytt pop-idol samme helg. Big Brother trakk den gangen det korteste strået - med 509 000 seere på finalen.

Les om fjorårest store finalehelg her!

«Big Brother» kan ikke måle årets seertall med de de hadde da realityserien første gang gikk på lufta i 2001. Da lå de opp mot millionen, men i år har de på det meste kunnet skilte med omlag 400 000 seere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder