KASTET UT: Etter at Big Brother-produsentene i går ble kjent med at Michael Wibecan tidligere har slått en mann i 50-årene i nakken og gjort ham lam, ble 27-åringen i natt kastet ut av huset. Foto: TV NORGE

Michael kastet ut av «Big Brother»

- Skjulte voldsdom

Etter å ha holdt sin voldelige fortid skjult, ble Michael Wibecan (27) i natt kastet ut av realityprogrammet Big Brother.

Lars Håkon Grønning
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

TVNorge innkalte i går kveld produsentene av årets svensk/norske-utgave av Big Brother i Stockholm til et hastemøte, hvor det ble besluttet å sparke Wibecan ut av huset.

- Ifølge en dom vi har fått tilgang til gjennom vår advokat tirsdag kveld, har han gjort opp for seg ved å sone ett år og fire måneders fengsel.

Dette burde imidlertid Wibecan, etter vår mening, ha gjort oss oppmerksom på før han gikk inn i huset, sier informasjonsdirektør Jens Petter Gjelseth i TVNorge til VG.

Informerte ikke deltakerne

I går ble Wibecan konfrontert med opplysningene, men heller ikke i denne samtalen la han alle kort på bordet.

LAM: Michael Wibecan må forlate Big Brother-huset siden han tidligere er dømt til 16 månders fengsel for å ha slått en mann i 50-årene lam. Foto: TV Norge

Nå må den muskuløse 27-åringen forlate konkurransen etter bare tre dager.

I natt ble han tatt til side av produsentene og bedt om å forlate huset. De andre deltagerne var da ikke informert om bakgrunnen for utkastelsen.

- Vi har sagt at det skyldes personlige forhold.

Det er foreløpig ikke tatt stilling til om vi skal si mer før de kommer ut av huset, sier informasjonsdirektør Gjelseth.

Millionerstatning

Heller ikke de mange TV-seerne som via betal-TV følger konkurransen døgnet rundt, fikk i går noen forklaring på hvorfor Wibecan måtte forlate huset.

Like før klokken ett i natt ble det lagt ut en melding på realityprogrammets hjemmeside om at 27-åringen var nødt til å forlate huset av personlige årsaker.

Like etter begynte spekulasjonene å gå i debattforumet på hjemmesiden.

Michael Wibecan har sonet dommen på 16 måneders fengsel for legemsbeskadigelse som han fikk etter en voldsepisode på en kebabrestaurant i Oslo i desember 1998. Bakgrunnen for hendelsen var at Wibecan ble provosert av at flere av gjestene ved kebabrestauranten røkte mens han skulle spise.

Etter noe munnhuggeri slo Wibecan mannen i 50-årene i nakken, og påførte ham et brudd i nakkevirvelsøylen som gjorde mannen lam fra halsen og ned.

I tillegg til fengselsstraffen ble Wibecan dømt til å betale offeret 1,2 millioner kroner i erstatning.

En person som står offeret nær, sier til VG at det fortsatt ikke er betalt inn annet enn et symbolsk beløp på rundt 1000 kroner av erstatningssummen på 1,2 millioner.

- Jeg snakket med ham om dette bare for tre uker siden. Han var oppgitt over at han ikke har sett snurten av erstatningspengene, sier offerets venn til VG.

Ikke truende

Mannen selv er i dag alvorlig syk og kan ikke kommentere saken.

UT: Michael Wibecan kom inn i Big Brother-huset søndag, men er nå ute igjen. Foto: TV Norge

- Jeg føler det er det riktige, derfor anket jeg ikke. Jeg vil måtte betale til jeg er 50 år, men... jeg var en liten guttunge som ikke viste konsekvensene av å slåss, sa Wibecan til VG.

Produsentene understreker overfor VG at han ikke har oppført seg truende overfor de andre deltagerne i Big Brother-huset, men at beslutningen om å ta ham ut bygger på at han ikke har spilt med åpne kort.

- Vi har spurt ham om han har noe på rullebladet som vi burde vite om, men han har ikke fortalt oss om disse forholdene, sier Jens Petter Gjelseth.

Går igjennom rutinene

Han forteller at alle deltagerne i Big Brother må igjennom omfattende psykologiske tester for å få delta i konkurransen.

- Men vi har ikke tilgang til vandelsattester uten deltagernes samtykke, sier Gjelseth.

- Har Wibecan blitt spurt konkret om å fremskaffe en vandelsattest?

- Det vet jeg ikke om han har, sier Gjelseth, som lover at man nå vi gå grundig igjennom rutinene, for å se om noe kunne vært gjort annerledes.

- Det er ikke ofte vi opplever noe som dette, men når det skjer, tar vi det alvorlig, sier Gjelseth.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder