TV 2S KONKURRENT: I kveld er det premiere på nye «Mandagsklubben» på TVNorge. Det har fått TV 2 til å ommøblere på sitt sendeskjema for å møte konkurransen fra programleder Anne Rimmen og hennes gjeng. Foto: Frode Hansen VG

TV 2 flytter «Åsted Norge» etter TVNorge-konkurrent

TV 2 flytter nå  «Åsted Norge» ti minutter fram på mandager for å møte konkurransen fra TVNorge og «Mandagsklubben», som har premiere i kveld.

Artikkelen er over tre år gammel

– Det er tøff konkurranse i det kommersielle TV-markedet og vi har gjort en endring for å møte konkurransen fra andre kanaler, bekrefter kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 overfor VG

Programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge legger ikke skjul på at han har høye forventinger til Mandagsklubben.

Les også: Her er «Mandagsklubben»s stjernelag

– Vårt mål er å gi seerne en knallgod humorstart på uka med Mandagsklubben, sier Landsverk.

Mandagsklubben er en klassisker både på godt og vondt i TVNorge sammenheng. Programmet ble sendt første gang allerede i 1996, og ble den gang slaktet av kritikerne og raskt tatt av skjermen grunnet rølp og skandaler. Senere fikk panelshowet nye sjanser, og utviklet seg etter hvert til å bli en av TVNorges største suksesser.

500.000 SEERE: «ÅSTED NORGE» med Jon Christian Elden, Hanne Kristin Rohde, Jens Christian Nørve og Asbjørn Hansen er et populært program på TV 2 med rundt 500.000 seere. Foto:

– Vi syns det er sporty av Jonas Gahr Støre å stille som gjest i første program, fortsetter Landsverk.

Fikk du med deg? Stjal TV 2-Nørves ID – fikk to år og åtte måneders fengsel

Ny panelleder i Mandagsklubben er Anne Rimmen, hennes faste makkere er Else Kåss Furuseth og Dag Sørås, og rullerende gjest og humorist i første program er Atle Antonsen. Han vil alternere med andre kjente TVNorge profiler som Thomas Giertsen, Jon Almaas og Harald Eia.

Starttiden for «Mandagsklubben» er 21.30 på mandagskveldene. Tidligere hadde «Åsted Norge» starttid klokken 21.40, men ikke nå lenger. Fra og med i kveld begynner også «Åsted Norge» kl 21.30.

Husker du? Fiasko-tall for «Mandagsklubben»

– Mandag er allerede en sterk dag for TV 2 og det ønsker vi at den fortsatt skal være. Derfor har vi valgt å møte konkurransen fra samme tidspunkt, sier Jan-Petter Dahl.

Han opplyser at «Åsted Norge» og «Petter Uteligger» forrige mandag hadde henholdsvis 501.000 seere og 413.000 seere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder