I «Mesternes mester» må deltakerne bryne seg på en rekke krevende utfordringer, og seerne ser foreløpig ut til å være trofaste. Lørdag kveld var det Marit Mikkelsplass som måtte forlate programmet. Foto:Mattis Sandblad,VG

Overlegen NRK vant TV-helgen

Med over én million seere både fredag og lørdag er NRK
helgens store vinner – og det er uten VM i Falun.

  • Felicia Alvsing
  • Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Statskanalen kickstartet helgen med gjengen i «Nytt på Nytt»: Ingrid Gjessing Linhaves siste program samlet 1.187 000 seere foran skjermen fredag kveld. Lørdag fikk NRK enda en opptur, da «Mesternes mester» fristet 1.130 000 mennesker til å skru på TV-apparatet. Også «Skavlan» og «Lindmo» sørget for fine tall, med sine henholdsvis 878.000 og 665.000 seere. Generelt har folket klistret øynene til NRK den siste uken. VM-sendingene har følgelig vært en seermagnet, og denne helgen har tallene ligget i millionklassen. – Det er rett og slett moro når det står på slik det gjør nå, sier analysesjef i NRK, Kristian Tolonen. Han forteller at NRK er svært fornøyde med TV-året så langt, blant annet som følge av «Kampen om tungtvannet»-suksess og hyggelige tall for «Mesternes mester». Ski-VM har også gitt statskanalen gode grunner til å smile. – Vi må tilbake til ski-VM i Oslo i 2011 for å finne tall som er på dette nivået. Dette ser ut til å bli veldig stort, sier Tolonen. Helgen hos TV 2 har ikke vært fullt så storslagen. «Senkveld» kapret 579.000 seere fredag kveld, noe som er drøye 50.000 færre enn i forrige uke. Sesongavslutningen til «Hver gang vi møtes» ble sett av 497.000, et tall som åpenbart er en nedtur: Forrige lørdag ble programmet fulgt av 644.000 TV-tittere. Men TV 2 henger ikke med hodet av den grunn. Denne sesongen er nemlig den nest mest sette i programmets karriere.

– Det er vi strålende fornøyde med, sier TV 2s programdirektør, Jarle Nakken.«Robinsonekspedisjonen» fikk imidlertid enda en nedgang søndag kveld: Bare 365.000 fulgte sesongens tredje episode. For øvrig kan TV 2 trøste seg med at Stian Blipps eget danseprogram, «Mitt dansecrew», greide å hanke inn 100.000 flere seere enn i forrige uke. Denne fredagen ble kjendisens danseferdigheter studert av 381.000 mennesker. – Det er liten tvil om at norske seere har fokus på den norske medaljefangsten i Falun disse to ukene. Derfor er det selvsagt veldig gøy å se at «Mitt Dansecrew» økte med nærmere 100.000 seere på fredagskvelden, sier Nakken.

Er du nysgjerrig på hvordan seertall måles? Les om prosessen her!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder