SKAL LAGE MUSIKK: Celine Helgemo har nå planene klare for hva hun skal gjøre etter «Stjernekamp». Foto: Julia Naglestad/NRK ,

Celine Helgemo ute av «Stjernekamp»

– Nå blir det tid til å fokusere på det som er mitt

Celine Helgemo (20) måtte forlate konkurransen etter lørdagens runde av «Stjernekamp».

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Lørdag måtte de fem gjenværende deltagerne hive seg ut i to helt ulike sjangre - nemlig gospel og heavy metal.

Etter at alle seerstemmene var talt opp ble det klart at de to som hadde fått færrest stemmer var Celine Helgemo og Heidi Gjermundsen Broch - og så kom meldingen om at Helgemo må pakke sammen å dra hjem.

– Jeg synes jeg kom langt. Det morsomste med å være her var nok det som skjedde i kveld. «Stjernekamp» har vært mitt livs største opplevelse, fortalte hun til programleder Kåre-Magnus Bergh.

– Kjipt, men fornøyd

Til VG forteller 20-åringen at det ikke er noe gøy å ryke ut.

– Det er selvfølgelig veldig kjipt akkurat nå, men likevel er jeg fornøyd med å kommet så langt. Jeg har satt pris på hver eneste øyeblikk, og virkelig gledet meg over å få våkne opp å vite at jeg er med på dette programmet.

Helgemo sier at hun nå skal prioritere å jobbe med sin egen musikk.

– Nå blir det jo tid til å fokusere på det som er mitt. Jeg har gått inn i så mange fremmede sjangre, så nå skal jeg jobbe ut min egen sjanger.

– Har du noen konkrete planer for musikken?

– Det jeg kan si nå er at jeg har kontakter og noen avtaler, men det er forsatt litt tidlig å si noe om, sier hun hemmelighetsfullt til VG.

SOM ET FYRVERKERI: Celine Helgemo fikk gode tilbakemeldinger hos dommerne, men likevel bestemte seerne at hun måtte hjem. Foto: JULIA NAGLESTAD/NRK ,

3'er og 4'er

VGs Stein Østbø anmeldte kveldens låter, og ga da Helgemo følgende dom:

Celine Helgemo – «Paranoid»

VG:s terninger viser 3 prikker

– Ganske typisk å bibringe seerne en metal-leksjon av de mer ekstreme, mens kveldens bidrag er av det snille slaget, til og med Black Sabbaths «Paranoid». Metal ække så farlig som NRK vil ha det… «Paranoid» er for alltid forbundet med Ozzy Osbournes sirenestemme og Tony Iommis blytunge riff, men Celine hopper inn i klassikeren med dødsforakt, krøllete overleppe og rødhåret i korrekt headbanger-vifte over mikken. Mer tøft enn riktig – det må sies – men Celine forsøker iallfall å gå inn i metal’ens utleverende sceneshow. Attitude er likevel ikke alt, ikke alltid.

Celine Helgemo – «Ready For A Miracle»

VG:s terninger viser 4 prikker

– Ingen vits å ta en sjeldenhet når genren gospel er helt ny i Stjernekamp og heller ikke spesielt stor i Norge, med unntak av Kragerøfestivalen i hine hårde dager. LeAnn Rimes gjorde denne til soundtrack-singlen fra «Evan Almighty»-filmen i 2007 og er dermed rimelig familiær. Celine – barnestjerne som LeAnn var – er noe tilgjort og innstudert i bevegelsene, men briljerer i sangens øverste partier. Omtrent like mye som hun mangler i den nedre passasjen. Men Celine er fremdeles min «dark horse» i dette stjernekamp-løpet. Vel blåst!

VG +: Øystein Wiik droppet vinen og gikk rett i kjelleren(krever innlogging)

Forrige uke måtte både Martin Halla og Tommy Fredvang pakke sammen sakene sine og forlate konkurransen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder