Skal pågripes av politiet og bortvises fra landet: - Jimmy Jump er en trussel mot kongefamilien

TV

(VG Nett) Politiet mener at «Jimmy Jump» (36) kan være en fare for kongehuset, og har vist bilder av ham til livvakttjenesten.

Publisert: Oppdatert: 04.06.10 01:56

- Vi ønsker å få tak i denne mannen for å forebygge nye, ulovlige handlinger. Dette gjelder både opp mot statsbesøket og andre offentlige hendelser i Oslo, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt til VG Nett.

Jimmy Jumps norske manager hevder overfor VG Nett at spanjolen var fem meter fra Kong Harald under et arrangement i går.

Etter det VG Nett erfarer, har livvakttjenesten, som er ansvarlig for sikkerheten rundt kongefamilien og statsbesøket fra Nederland, blitt vist bilder av Jump på sin daglige brief.

- Kan bortvises

Katalaneren Jaume Marquet Cots, som han opprinnelig heter, ble verdenskjent da han stormet scenen under Spanias direktesendte opptreden på Grand Prix. Da fikk han et forelegg på 15.000 kroner.

Les og se VGTV: Slik snek han seg inn

36-åringen har gjort en rekke tilsvarende stunt tidligere under andre store arrangementer. Også dette er han bøtelagt for.

Politiet mener nå at det er fare for at han skal begå nye, straffbare handlinger i Norge.

- Utlendingsloven gir oss mulighet til å bortvise personer fra landet dersom det foreligger forhold som gir grunn for dette. I denne saken mener vi at dette er tilfelle, sier Fredriksen.

Han understreker at politimannskapene i Oslo også har fått beskjed om at Jimmy Jump kan pågripes dersom han er i nærheten av å begå nye straffbare handlinger - altså at han oppholder seg i nærheten av for eksempel kongefamilien.

Refser media

Den erfarne stabssjefen, som blant annet var ansvarlig for sikkerheten rundt Obamas besøk i Norge, legger ikke skjul på at han er forbannet på media.

- Dette er ikke en munter lek, sånn vi i politiet ser det. Dette er alvor. Media har bidratt til at han har forlenget oppholdet sitt, og at han har uttrykt ønske om å begå nye ulovligheter. Det synes jeg er sterkt beklagelig. Jeg synes pressen kan se litt på denne Vær Varsom-plakaten sin, sier Fredriksen.

Les og se VGTV: Han betalte boten for Jimmy Jump

- Fem meter fra kongen

Oslo-politiet startet jakten på spanjolen tidligere i dag.

- Politiet oppsøkte leiligheten min i morges og ville ha tak i Jimmy. Da var han ikke der. Jeg har en avtale om å levere ham inn i dag, forklarer manager Alex Sola til VG Nett.

- Og det kommer du til å gjøre?

- Ja, det er jeg forpliktet til, svarer manageren.

Han er Jumps norske bakmann

Sola forteller til VG Nett at da de i går plutselig befant seg fem meter unna Kongen, så var det ikke planlagt fra deres side.

- Vi skulle opp til Frognerparken og spaserte gjennom Slottsplassen. Da kom bilen med de kongelige. Jimmy sto i et telefonintervju, hvis ikke hadde han ønsket å gi dem en t-skjorte. Det hadde vært en gyllen mulighet, sier Sola.

Han tror Jimmy Jump vil bli pågrepet på politistasjonen.

- Jeg spurte politiet om de trodde han ville være ferdig med avhøret i løpet av et par timer, og da svarte de nei, forteller Sola.

Her kan du lese mer om