STOPPER SESONGEN: VG møtte Ari Behn og Per Heimly i Bosnia forrige måned under innspillingen av den nye serien. Foto: MATTIS SANDBLAD/ VG

TVNorge stopper Ari og Per

Etter fire episoder med «Ari og Per løser verdensproblemer» har TVNorge bestemt seg for å flytte programmet og sende hele serien på nytt til våren.

  • Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det var kun 125.000 seere som benket seg fremfor TV-skjermen for å få med seg premiereprogrammet av reisen til Ari Behn (41) og Per Heimly (41). Episode to trakk enda mindre seere - nemlig 82.000.

- Dette programmet fortjener mange flere seere. Vi tror det er mulig ved å gi det mer oppmerksomhet og et bedre sendetidspunkt. Vi sender derfor hele serien på ny til våren, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og SBS Discovery i en pressemelding.

Landsverk sier videre at kanalen kun har fått positive tilbakemeldinger, og derfor fortjener det en ny sjanse.

Lurt gjort

- Det er ikke en dum løsning de har kommet frem til ved å skyve på programmet. Å ta det av luften på en slik møte er en tøff avgjørelse, sier TV-ekspert Morten Wiberg i Carat til VG.

HOPPEKONKURRANSE: Per Heimly, stuper Lorens Listo og Ari Behn i Bosnia. Foto: MATTIS SANDBLAD/ VG


Wiberg mener at kanalen har gjort det såpass bra i høst at de har råd til å vise «Ari og Per løser verdensproblemer» til våren.

- De vil få mer igjen for reiseprogrammet med å sende det senere.

Åtte turer

Totalt har Ari og Per vært på åtte turer verden rundt, der helt ulike konflikter og problemer skal belyses.

I fjor ble det kjent at de to forlot NRK til fordel for TVNorge. Reiseprogrammet de laget for NRK hadde 638.000 seere på premiereshowet, og ble kåret til beste underholdningsprogram under Gullruten 2011.

De to kommende tirsdagenes programmer vil gå som planlagt klokken 22.30.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder