BLACKOUT: Tara Lill Flåten Nicolaisen husker ingen ting fra øyeblikket da hun viste magen for dommerne. Foto:TV2,

Tara flashet magen og sjarmerte dommerne i senk

Tara Lill Flåten Nicolaisen (17) fra Lakselv var lei av å «sitte i ei lita bygd i Finnmark». Derfor meldte hun seg på «Idol», og personligheten hennes sjarmerte dommerne i senk.

 • Elise Alexandra Gulbrandsen

Artikkelen er over fem år gammel

Om Tara klarte å synge seg videre i konkurransen er fortsatt ukjent, men at hun imponerte dommerne med sitt vesen er det igjen tvil om. Sangfuglen er deltager i fredagens episode av «Idol». Episoden er første auditionrunde fra Tromsø der Margaret Berger er inne som vikar for Tone Damli Aaberge.
I episoden forteller Flåten Nicolaisen dommerpanelet at hun selv og musikk er som hund og menneske.

– Jeg var lei av å sitte i ei lita bygd i Finnmark med et talent få visste om, og jeg ville stå på en stor scene foran mange mennesker, forteller hun til dommerpanelet.

SJARMERTE: Med latter og humor fikk Tara Lill Flåten Nicolaisen dommernes oppmerksomhet. Foto:ROY DARVIK/TV 2,

Flåten Nicolaisen har sunget siden hun var syv år og hun meldte seg på talentprogrammet fordi hun ønsket å formidle musikk til et stort publikum. Hun har også vært med i «Norske Talenter» og ulike musikkonkurranser på hjemstedet sitt. Selv om hun har erfaring fra scenen var hun veldig nervøs før opptredenen.

– Jeg har alltid vært glad i å stå på scenen å gjøre meg litt til. Men man blir veldig usikker da man sitter og venter på sin tur. Jeg var kjempenervøs, sier 17-åringen og legger til:

– Jeg meldte meg på fordi jeg ville vise hva jeg er god for. Målet er å vise hva jeg er god for og gutse alt jeg har.

Flashet magen

17-åringens glitrende personlighet fikk dommerne til å falle pladask. Etter å ha opptrådt for dommerne dro Flåten Nicolaisen opp genseren for de fire kjente musikkpersonlighetene i dommerpanelet. Nå husker hun ingenting av det hun omtaler som «et lite partytriks» og forteller at alt skjedde i kampens hete.

– Det er helt svart. Jeg tar ikke meg selv så høytidelig, det er bra å være glad i sitt eget skinn, sier Flåten Nicolaisen til VG og legger til:

– Det kan hende jeg tar en liten rull i kveld. Det blir helt konge å se programmet, men det kan nok hende jeg blir litt flau over å ha vist magen.

Fredag kveld samles venner og familie for å se på 17-åringens audition. Selv har hun prøvd å holde resultatet hemmelig for alle hun kjenner.

Flåten Nicolaisen sitt andre år på musikklinjen i Alta. Etter hun er ferdig med videregående er drømmen å begynne på Paul McCartneys musikkinstitutt i Liverpool (LIPA).

SKAL VUDERE: Denne gjengen skal bestemme om Tara Lill får «Idol»-drømmen oppfylt. Fra venstre; Stian Blipp, Tone Damli Aaberge, Esben «Dansken» Selvig, Kurt Nilsen og Gunnar Greve. Tone Damli var ute i fødselspermisjon mens innspillingen foregikk. Margaret Berger var dommervikar. Foto:Roger Neumann,VG

Stabile seertall

Gårsdagens «Idol»-sending med audition fra Stavanger hadde 522.000 seere, en andel på 40,5 prosent. Det er en liten oppgang fra premiereprogrammet som hadde 495.000 seere. Programmet har hatt jevne seertall hele uken med 470.000 seere på tirsdagssendingen og 455.000 seere på onsdagssendingen.

Det er kommunikasjonssjef i TV 2, Jan Petter Dahl, fornøyd med.

– Idol starter rekordtidlig på høstsesongen i år, og det er også første gang vi sender Idol fem dager på rad. Dette har vi gjort både for å gi Idol en kickstart på en lang sesong, og for å sette TV 2-høsten i gang på en skikkelig måte. Det har vi også klart denne uken med stabilt høye seertall for Idol som har bidratt til å gi TV 2 tre sterke dager med høye markedsandeler. Så sett noen dager inn i høstsesongen så ligger vi veldig godt an. Så vil alltid Idol-tallene variere noe. Det blir spennende å se når vi kommer inn i «vanlig» rytme med Idol på onsdager og fredager utover høsten, skriver han i en e-post til VG.

Les også

 1. Lyng Haugen om egen realityserie: - Jeg legger ikke skjul
  på noe

  BERGEN (VG) Sandra Lyng Haugen (27) er aktuell med to program i høst, «Idol junior» og realityserien «Sandra Usensurert».
 2. «Idol»-Emilie om morens bortgang:
  – Føler nærhet til henne når jeg synger

  I ung alder mistet Emilie Adams (16) mammaen sin. Nå vil sangtalentet bruke sangen til å bære minnet av moren videre – i…
 3. Tone Damli: - Har luket ut deltakere i etterkant

  I dag starter «Idol», og selv om Tone Damli Aaberge ikke bestemte hvem som fikk gullbillett, har hun fått bestemme i…
 4. Greve: - Det har vært
  et mål å lage mindre drite-ut-TV

  BERGEN (VG) «Idol»-dommerne kjenner hverandre ganske godt etter to sesonger, det gjør at det er lettere for dem å lage…
 5. Nesten 500.000 så «Idol»-åpningen

  495.000 seere så første auditionrunde av «Idol» på TV 2 mandag kveld.

Mer om

 1. Reality-TV
 2. Idol

Flere artikler

 1. Hylles for åpenheten av eksperter: «Idol»-Tara slet med angst og depresjoner

 2. Tone Damli: - Jeg tror du fanget hele Norge

 3. «Idol»-finalist har trukket seg

 4. Nesten 500.000 så «Idol»-åpningen

 5. Tårevåt avskjed: Tara ute av «Idol»

 6. Tone Damli: - Har luket ut deltakere i etterkant

Fra andre aviser

 1. UiA-student håper å vinne Norske Talenter med slam-poesi

  Fædrelandsvennen
 2. Gunnar Greve: - Når du synger og snakker får du meg til å føle meg bedre

  Fædrelandsvennen
 3. Hoppet seg videre i «Norske talenter»: – Det var helt sykt gøy

  Fædrelandsvennen
 4. - Målet mitt er å motivere de som sliter

  Fædrelandsvennen
 5. Songdøl Casper (16) er videre blant topp 15 i Idol: – Det er veldig høyt nivå i år

  Fædrelandsvennen
 6. Trampoline-hopper og DDE-fanklubb fra Sørlandet i «Norske talenter»

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder