SUSKESS: Publikum i salen, VGs anmelder og åpenbart også TV-serrene var fornøyde med Pernille Sørensens debut som paneldeltaker i «Nytt på Nytt». Foto:Mattis Sandblad,VG

TV 2 tapte helgens konkurranse om TV-seerne - knust av konkurrentene

Både NRK og TVNorge kan juble for rekordhøye tall når TV-helgen oppsummeres. TV 2s nye lørdagssatsing trakk imidlertid svært få seere.

 • Marthe Berg

Artikkelen er over fem år gammel

TV-helgen bød på mange høydepunkter, både for sportsinteresserte og for dem som søkte god helgeunderholdning. Både TV 2 og TVNorge hadde premiere på nye og gamle underholdningsprogrammer.

Fredag debuterte Pernille Sørensen som fast medlem i «Nytt på Nytt». I tillegg til å både imponere publikum i salen og VGs anmelder, er det tydelig at seerne var fornøyde med debuten.

Hele 1.265.000 TV-seere fikk med seg Sørensens premiere i gullrekkas populære program.

VINNEREN: Av alle helgens TV-programmer var det Petter Northugs utrolige femmilsspurt i VM i Falun som strakk desidert flest seere. Foto:Bjorn S. Delebekk,VG

Det niende programmet av «Mesternes mester» hadde et gjennomsnitt på hele 1.154.000 seere. Programleder Dag Erik Pedersen er storfornøyd med at den populære serien setter sesongbeste i sitt niende program.

– Det viser at «Mesternes Mester» når toppformen da det gjelder som mest. Vi gjør som Northug og er best på slutten, sier han til VG.

NRKs største seermagnet var imidlertid Northugs elleville femmilsspurt, som benket nærmere 2 millioner seere foran TV-apparatet.

Ingen jubelhelg for TV 2

Finalen i «Mitt dansecrew» på TV 2 ble sett av 283.000. Programmet har siden oppstart slitt med å trekke TV-seere, og heller ikke siste program, der Thomas «Fingeren» Gullestad stakk av med seieren ble noen stor hit blant seerne.

– Det er bare å gratulere NRK med fantastiske seertall i VMs avslutningshelg. Vi opplevde det samme i fjor under OL i Sotsji, og vet hvilken følelse de sitter igjen med akkurat nå, sier programdirektør Jarle Nakken.

Premieren av det nye humorkonseptet «Alt er lov» på TV 2 ble kun sett av 263.000 TV-seere, som er svært lavt tall for et program som sendes i beste sendetid på en lørdag. TV 2 er fast bestemt på at floppen skyldes den harde konkurransen fra ski-VM.

– NRK har en fantastisk flyt gjennom kvelden både fredag og lørdag. Både «Mitt dansecrew» og «Alt er lov» gikk direkte mot VM-studio på NRK som begge kveldene hadde rundt 1,2 millioner seere, sier Jan-Petter Dahl, kommunikasjonssjef i TV 2.

Saken fortsetter under bildet.

VANT: Thomas «Fingern» Gullestad stakk av med seieren i «Mitt dansecrew». Dessverre for TV 2 var det bare 283.000 seere som fikk med seg finalen. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

Fjerde program av «Robinson-ekspedisjonen» hadde et gjennomsnitt på 336.000 – ned 29.000 fra forrige søndag, og ble dermed slått av TVNorges sesongpremiere på «71° nord – Norges tøffeste kjendis».

– TVNorge har all grunn til å være strålende fornøyde med sin premieresøndag, og det er ingen tvil om at vi gjerne skulle sett noe høyere seertall for Robinson-ekspedisjonen, sier Nakken.

Han legger til at TV 2 mandag lanserer en egen humorkanal, og at de har flere spennende premierer i vente:

– I kveld har vi premiere på den kritikerroste dramaserien Frikjent. På torsdag har vi premiere på Tørnquistklubben og fredag er The Voice tilbake på TV 2, med en sesong som seerne virkelig kan glede seg til. Vi ser optimistisk på resten av TV-sesongen her i TV 2.

Suksess for TVNorges premierehelg

«71° nord – Norges tøffeste kjendis» gjorde sin beste sesongåpning på fem år, og slår altså «Robinson-ekspedisjonen» som gikk samtidig på TV 2. Også «Neste sommer» og «Thomas Giertsen: Helt Perfekt» hadde sesongpremiere på TVNorge i går, og åpnet sterk.

GOD SESONGSTART: Thomas Giertsens humorprogram «Helt perfekt» benket nærmere 400.000 seere. Foto:Krister Sørbø,VG

– Det er utrolig gøy at supersøndagen vår sitter i år igjen. Vi var ekstra spente på hvordan det ville gå med «71° nord – Norges tøffeste kjendis» i år, ettersom vi gikk i direkte konkurranse med «Robinson-ekspedisjonen» på TV 2. Etter å ha ventet såpass lenge med hovedpremierene våre føles det ekstra godt å få en sånn pangstart, sier Eivind Landsverk, programdirektør i Discovery Networks og TVNorge.

446.000 seere fikk med seg premieren på sesong 6 av «71° nord – Norges tøffeste kjendis» i går. Det er 50.000 flere enn ved premieren i fjor.

«Neste sommer» faller med 65.000 seere sammenlignet med premieren i fjor, til 469.000, men TV-Norge er fremdeles fornøyd med seertallet:

– «Neste sommer» fikk ekstraordinære premieretall i fjor. Vi faller litt fra den gang, men starter likevel over snittet for fjoråret. Det er vi veldig godt fornøyde med. Vi er også veldig fornøyde med premieretallene på «Thomas Giertsen: Helt Perfekt», som starter på samme nivå som rekordpremieren i fjor, med 396.000 seere, sier Landsverk.

Les også

 1. Rekordtall for «Robinsonekspedisjonen»

  TV 2-premieren av «Robinsonekspedisjonen» ble pent mottatt av det norske folk: Søndagens program samlet rekordmange…
 2. Overlegen NRK vant TV-helgen

  Med over én million seere både fredag og lørdag er NRK helgens store vinner – og det er uten VM i Falun.
 3. Nesten to millioner så Northugs elleville femmilsspurt

  Søndagens innspurt på femmila vekket skiinteressen over hele landet, og nærmere 2 millioner nordmenn satt klistret til…
 4. «Finger’n» vant «Mitt dansecrew»

  Årets vinner av «Mitt dansecrew» ble Thomas «Finger’n» Gullestad (34) etter en jevn finale mot Lisa Tønne (37).
 5. «Kampen om tungtvannet» mest sette programserie på 2000-tallet

  NRK-suksessen «Kampen om tungtvannet» samlet folket nok en gang, og slo tidlige rekorder.

Mer om

 1. Medier

Flere artikler

 1. «Robinson» tapte finaleduellen mot TVNorge-kjendiser

 2. Seerrekord for «71 grader Nord»

 3. Seerfallet fortsetter for «Mandagsklubben»

 4. «Stjernekamp» fortsetter å knuse «Skal vi danse»

 5. «Farmen kjendis» vant TV-kampen

Fra andre aviser

 1. TVNorge lager dokumentarserie om Estonia-ulykken

  Aftenposten
 2. – Nødt til å bli bråk, lover Harald Eia om nye «Mandagsklubben»

  Aftenposten
 3. Andreas (22) er første skeive «Ex On The Beach Norge»-deltaker: – Dette vil skape reaksjoner siden jeg kommer fra Sørlandet

  Fædrelandsvennen
 4. «Sommeråpent» kaprer flere seere enn «God Sommer Norge» – igjen

  Aftenposten
 5. Jon Almaas får sitt eget talkshow

  Aftenposten
 6. Mer tid og penger på TV-humor - men blir det mer å le av?

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder