«SKAL VI DANSE»-DELTAKERE: Sophie Elise Isachsen, Dorthe Skappel og Aune Sand er alle med på årets «Skal vi danse». Foto: Tore Kristiansen

Kan bli streik - «Skal vi danse» og «Stjernekamp» i fare

Norsk filmforbund kan ta ut 530 medlemmer i streik fra lørdag. Det kan sette lørdagsunderholdningen i fare både i TV 2 og NRK.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Norsk filmforbund, som representerer 1200 medlemmer i produksjon av film - og TV i Norge, har varslet streikeuttak for opp til 380 medlemmer. Det kan skje hvis meklingen mellom forbundet og Virke ikke ender med en løsning innen fristen fredag 31. august .

Filmforbundet krever høyere lønn for medlemmene som jobber med TV-underholdning. De krever også at alle medlemmer skal omfattes av tariffavtalen, som nå bare gjelder enkelte av stillingstitlene. Det heter det i pressemeldingen forbundet har sendt ut.

Torbjørn Urfjell, bransjedirektør i Virke Produsentforeningen, ønsker ikke å si noe om langt partene står fra hverandre til VG.

– Vi ble ikke enige i forhandlinger, og skal til megling. Jeg kan først kommentere dette når vi kommer til enighet, eller vi kommer i en streikesituasjon, sier Urfjell, og henviser videre til rikgsmegleren.

Fristen for meglingen er midnatt fredag.

Vi vet ikke noe om det hvor langt partene står fra hverandre. Når meglingen begynner må alt gå gjennom oss. Du kan høre med norsk filmforbund.

Jarle Nakken, programdirektør i TV 2, ønsker ikke å kommentere den mulige streiken foreløpig:

– Jeg vil ikke si noe før jeg vet hva resultatet av forhandlingene blir. Vi får ta det da, sier Nakken til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder