RABALDER?: Uti vår Hage-gjengen Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen skal vise programmet i Afrika. Foto: Scanpix

Hagehumor ga nynorskboom

Noregs Mållag fikk 40 nye medlemmer på to dager etter «Ut i Vår Hage 2»-episoden om nettopp Noregs Mållag.

Alexander Nyhagen
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Episoden «Noreg Über Alles» ble sendt på NRK1 24. januar. Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen tar for seg en fiktiv maktkamp i nynorskorganisasjonen, og spøker med de lave medlemstallene og den dårlige rekrutteringen til Mållaget.

Det skulle imidlertid vise seg å være svært lukrativt for nynorskorganisasjonen. Mållaget la ut en reklame på sine nett- sider samme dag som programmet ble sendt, hvor de henviser til «Ut i Vår Hage 2»-episoden og oppfordrer folk til å «ikkje ver ein noldus - meld deg inn».

Eia: - Mitt førstevalg

Drahjelpen fra den populære komikertrioen var merkbar.

- Når vi slår sammen de nye medlemmene vi og ungdomsorganisasjonen fikk, så ble det nok rundt 40 medlemmer på ett eller to døgn etter episoden ble sendt, sier daglig leder Gro Morken Endresen i Noregs Mållag til VG.

- «Ut i Vår Hage»-gjengen bruker ofte språk i sketsjene sine, og de er glitrende. Dette er vi selvfølgelig kjempefornøyde med, fortsetter hun. Harald Eia mener den plutselige medlemsoppgangen i Mållaget er strålende nyheter.

- Da slipper de jo også å jukse med medlemstallene, det blir bra å få ekte navn på listene, spøker Eia, med henvisning til medlemsjuks-saken i Målungdommen i 2002. Komikeren avkrefter imidlertid at noen i «Ut i Vår Hage»-redaksjonen er medlemmer i nynorskorganisasjonen.

- Nei, vi må stå uavhengige. Hvis jeg derimot skulle meldt meg inn i en språkorganisasjon, så ville Noregs Mållag vært et klart førstevalg, sier Harald Eia.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder