ENDER: Sesong 6 kan være det siste fansen får se av den populære serien «Downton Abbey».

ENDER: Sesong 6 kan være det siste fansen får se av den populære serien «Downton Abbey». Foto: Nick Briggs,

«Downton Abbey» går trolig mot slutten

Det ryktes at «Downton Abbey» går mot sin siste sesong etter at det ble kjent at serieskaperen er klar for et nytt prosjekt.

Ida Christine Johannessen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Mannen bak dramaserien «Downton Abbey», Julian Fellowes, skal begynne arbeidet med sin nye, amerikanske tv-serie «The Gilded Age». Flere kilder mener dette betyr slutten for «Downton Abbey», skriver Hello! Magazine. Det har lenge vært kjent at dette skulle være Fellowes' neste prosjekt, og i et tidligere intervju bekreftet han at det ikke vil være aktuelt å jobbe parallelt med seriene.
– Den serien vil bli laget når Downton er ferdig, fordi jeg kan ikke jobbe med begge seriene samtidig, sa Fellowes og la til at han uansett ikke ønsket at «Downton Abbey» skulle vare i for lang tid.
Før jul skrev VG at Hugh Bonneville, som spiller Lord Grantham, også mente at serien ikke kunne vare evig.

– Det er en unik serie på den måten at den oppleves så stor i skala, samtidig som den står og faller på én persons fantasi: Julian Fellowes. Han vil vite når det er på tide å samle alle løse tråder og si farvel til serien, sa skuespilleren.

Leter etter nye jobber

Mirror skriver at skuespillernes agenter allerede leter etter nytt arbeid til sine klienter, og besetningen ønsker også at seriens slutt skal offentliggjøres for at det skal være klart at de er ledige for nye roller til sommeren. «Downton Abbey» er en populær serie også i USA hvor det er interessant for flere av stjernene å fortsette sin karriere.
Under Screen Actor's Guild Awards i Los Angeles i forrige uke vant serien blant annet prisen for beste skuespillerensamble. Det er for øvrig ikke første gang «Downton Abbey» henter inn priser. Flere av skuespillerne har blitt belønnet med Golden Globe og Emmy for sin innsats, og mange priser og nominasjoner har gått både til serien og de som har arbeidet med den.
Innspillingen av den sjette sesongen vil begynne denne våren før serien igjen vil bli sendt på britiske tv-skjermer i september.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder