Blått lys for Kråkeslottet

Deltagerne nektes overnatting av brannvesenet

TV

LYSAKER (VG) - Det er ikke bare seerne som sjekker ut fra «Kråkeslottet», nå blir også deltagerne kastet ut - av brannvesenet!

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:26

I går overleverte han et skriftlig forbud til produksjonsselskapet Strix Television, som produserer reality-serien for TV3.

- De må gjerne bruke huset som studio på dagtid, men før det igjen kan tillates overnattinger i Kråkeslottet, må vi ha dokumentasjon på utbedringer, sier Røren.

Lover utbedringer

Daglig leder i Strix Television, Tina Davis, sier til VG at de tar forbudet til etterretning:

- Vi skal gjøre det vi kan for å utbedre tilstandene i huset, slik at det hele foregår forskriftsmessig, sier hun.

For øvrig uttrykker Davis overraskelse over at brannvesenet kommer med et slikt forbud nå.

- Da vi bestemte oss for å bruke huset som skulle bli Kråkeslottet, hadde vi fått en skriftlig godkjennelse fra brannvesenet om at det var sikkerhetsmessig forsvarlig. Vi har hele tiden fulgt deres retningslinjer for å unngå slike sjanser, det er jo mange penger involvert.

Likevel innrømmer Davis at TV-produksjonen kan ha medført en elektronisk belastning, i tillegg til at deltagernes bagasje kan ha gjort fremkommeligheten i huset dårligere.

TV3s informasjonsdirektør Marianne Melfald, sier at sendingene av «Kråkeslottet» på tross av problemene vil fortsette som planlagt, med unntak av noen endringer i konseptet.

- I stedet for at deltagerne sover i Kråkeslottet, fraktes de inntil videre til et hotell i nærheten for å overnatte. På dagene kommer de tilbake for å jobbe med utbedringer inntil huset er tilstrekkelig sikret og de kan flytte tilbake igjen. Vi håper selvfølgelig dette skjer så raskt som mulig.

Melfald karakteriserer vridningen i serien som «godt TV»:

- En kan si at deltagerne nå møter virkeligheten i ny drakt, og det må også serien forholde seg til. Dessuten vil jeg tro det er kjærkommen avveksling for deltagerne å få noen ekstra netter utenfor Kråkeslottet, når isolasjonen nå brytes.

Seertallene har vært stadig synkende for «Kråkeslottet», som det koster 22 millioner kroner å produsere. Nylig nådde serien en foreløpig bunnotering på mellom 30 000 og 90 000 seere pr. sending, ifølge tall fra Norsk Gallup.

Her kan du lese mer om