SENTRAL: Cecilie Amlie Conesa spiller rollen som Ella. Foto: blank.p3.no

Dette er skuespillerne i NRKs nye «Skam»-kopi

Det er stort hemmelighetskremmeri rundt skuespillerne i «Blank», men på sosiale medier er det for lengst lekket ut hvem som spiller hvem.

Publisert:

les også

NRK P3 slapp ny «Skam»-lignende serie i det stille

Natt til søndag ble det første klippet fra NRKs nye ungdomsserie «Blank» publisert på NRK P3s nettsider. Det tok ikke lang tid før nettserien, som i stor grad vitner om suksessen «Skam», ble en snakkis i sosiale medier.

NRK har holdt kortene tett til brystet, og klippet ble sluppet helt uten forvarsel.

I «Blank» møter du de «unge voksne» Ella, Susanne og Mats, men da VG ringte William Greni Arnø, som står bak rollefiguren Mats , var det en særdeles ordknapp skuespiller som svarte:

– Jeg kan ikke si noen ting, du må snakke med NRK.

Har du fått beskjed av NRK om ikke å snakke med pressen?

– Det kan jeg ikke si noe om. Du må nesten ringe NRK.

Det har ikke lykkes VG å komme i kontakt med noen av de andre skuespillerne, men så langt har seerne blitt kjent med disse tre:

Cecilie Amlie Conesa (21) har den aller mest sentrale rollen innledningsvis i serien. Hun spiller Ella. Alle rollefigurene har sin egen Instagram. Her er Ellas, hvor hun har postet bilde av seg og Susanne (spilt av Maria Sunniva Aasen Sandvik):

William Greni Arnø skriver på Facebook at han tar bachelor i skuespill ved Westerdals i Oslo. Hans Instagram i rollen som Mats, ser slik ut:

Maria Sunniva Aasen Sandvik (18) figurerer som Susanne. Maria beskriver seg selv som artist på sin egen instagramside. I rollen som Susanne presenteres hun slik:

I sosiale medier er det også postet andre navn på skuespillere som angivelig kommer til å dukke opp i serien. VG har ikke fått disse navnene bekreftet.

Det er så langt blitt lagt ut to klipp, og minst tre Instagram-profiler er knyttet til TV-serien. Meldinger blir også lagt ut på programmets hjemmeside. De to klippene som ligger ute, heter «Hvor er vi» og «Vi er stille». I tillegg er det lagt ut to skjermbilder av tekstmeldinger.

I kjent «Skam»- stil vil klipp og bilder bli sluppet fortløpende. Hver søndag samles alle klippene til én episode.

les også

Slik vil svenskene kopiere «Skam»-suksessen

Mens «Skam» rettet seg mot 16-åringer, er målgruppen til «Blank» 19-åringer, altså de som er hakket eldre og på vei ut i voksenlivet.

«Det er nachspiel, usikkerhet, sex og en hverdag som virker usedvanlig ekte», skriver NRK på sine nettsider. Allerede i klipp nummer to er det en sex-scene.

les også

Julie Andem tar kontroll over amerikanske «Skam»

Ellers er hemmelighetskremmeriet stort. Kommunikasjonsrådgiver Andreas Blaauw-Hval er ganske taus, men sier til VG at serien så vidt er i gang:

– Så her er det bare å følge med. Noe mer har vi ikke å si akkurat nå.

Redaksjonssjef i P3 sier at han ikke har noe med serien å gjøre. Innspillingsleder og koordinator Linn-Agnete Olsen sier at hun ikke kan uttale seg og henviser til Blaauw-Hval.

Knut Næsheim er serieskaperen bak «Blank». Heller ikke han har besvart VGs henvendelser.

Næsheim har tidligere regissert «Min venn Marlon», som også ble sendt på NRK. Han følger med dette i fotsporene til «Skam»-skaper Julie Andem nok en gang. Da hun sluttet med «Jenter», var det Næsheim som overtok regien av serien. Og når Andem nå har reist til USA for å lage amerikansk «Skam», er det Næsheim som skal sørge for at «Skam»-fansen fortsatt har noe å boltre seg i her hjemme.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder