SKAPTE TEMPERATUR: Ali Afshar (29) glemte et levende lys inne på stabburet på «Farmen»-gården». Det førte til full brannutrykning, selv om deltagerne selv klarte å slukke flammene. Foto: TV 2

«Farmen»-utfordreren: - Brannen var min skyld

Derfor viste ikke TV 2 hele branndramaet på TV

Ali Afshar (29) torde ikke innrømme til TV-produsentene at det faktisk var han som forårsaken «Farmen»-brannen.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL
Farmen - hjemmeside

Men sannheten er at Ali er hundre prosent sikker på at han hadde skylden. Det innrømmer han overfor VG Nett mandag kveld - samme dag som den aktuelle episoden gikk på lufta.

- Jeg torde ikke si noe der og da, siden det var politi og brannvesen overalt. Men jeg vet at det var mitt lys som forårsaket brannen i stabburet, sier 29-åringen, som er en av de fire utfordrerne som har flyttet inn på gården i Valdres.

VG Nett omtalte det dramatiske branntilløpet da det fant sted i sommer. Les her: Brannvesenet måtte slukke på «Farmen» .

- Full panikk

TV-seerne fikk ikke presentert den hele og fulle situasjonen i mandagens episode. Tvert imot var det lite som ble vist. Ifølge Ali oppsto det full panikk på gården.

- De i produksjonsteamet var ikke kalde, de heller. De kom løpende inn og spurte om noen hadde glemt et lys på stabburet. Det var ganske alvorlig med brannvesen og etterforskning. Jeg husker godt hva som skjedde. Jeg tok med meg et stearinlys opp i andre etasje da jeg skulle skifte. Jeg lente det inntil melkespannet, og så glemte jeg det på grunn av stress. Lyset falt ned i joggeskoene mine, og de tok fyr, forteller Ali til VG Nett.

HVEM BØR VINNE «FARMEN»? Diskuter i kommentarfeltet nederst i artikkelen.

Lettet

I dag er «Farmen»-utfordreren sjeleglad for at det ikke gikk verre.

- Stabburet var flott og gammelt. Det kunne blitt helt krise. Og så hadde vi fire utfordrerne alle klærne og soveposene vår der. Hadde lyset falt ned i soveposene, kunne det gått riktig ille.

LES OGSÅ: «Farmen»-deltagere svermer

Alex Iversen, informasjonskonsulent i TV 2, sier til VG Nett at det ikke var aktuelt å filme utrykningen med brann- og politibiler på gården, siden det var en setting som harmonerte dårlig med gårdslivet som skal være lagt hundre år tilbake i tid.

- Det ville se rart ut med moderne utrykningskjøretøyer. I det hele tatt var situasjonen ikke så alvorlig som man kunne få inntrykk av etter presseomtalen i sommer. Det gikk raskt å slukke brannen. Vi vet ikke helt hva som skjedde, men et lys ser ut til å ha falt ned i en joggesko, forteller Iversen, som ikke vil fastslå at det var Alis feil.

BRØDRE: Ali (t.v.) og Shahab Afshar kjemper begge om en plass videre i «Farmen»-konkurransen. Her før innflyttingen i sommer. Foto: TV 2

- Men jeg vet med sikkerhet at det var min feil, sier Ali til VG Nett og legger til: - Det kan du hilse og si til TV 2.

Broren også med

Iranskfødte Ali meldte seg på «Farmen» sammen med broren Shahab Afshar (28). Begge bor i Drøbak, hvor de jobber og studerer. Særlig Ali legger ikke skjul på for TV-seerne at han er villig til å tøye grenser for å vinne spillet. Han går for eksempel ikke av veien for å stjele mat.

- For meg var innspillingen bare spill og moro, ler han.

- Broren min og jeg heiet på hverandre. Hvis en av oss skulle gå videre, så var det en vinn-vinn-situasjon. Alle vi fire utfordrerne unnet hverandre å gå av med seieren i kampen om å få være med videre.

LES OGSÅ: KRISTINA OM NAKENBILDENE: - TRAGISK

Bare én får bli

De andre to nye utfordrerne er Lill Grethe Jørgensen (42) fra Troms og Brynjar Berge (24) fra Stavanger.

LES OGSÅ: Ny «Farmen»-kjekkas møter motstand

I onsdagens episode blir det klart hvem av de fire utfordrerne som får bli på «Farmen», når tre av dem blir sendt hjem.

«Farmen», som er i sin åttende sesong på TV 2, er en seermagnet for TV-kanalen. En million TV-seere benket seg foran søndagens episode.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder