VRAKET: 20-åringen Elin Gaustad fra Vevang i Eide kommune vant raskt dommernes og publikums hjerter og mange hadde forventet at hun ville komme til finalen. Foto: TV 2

Jan Fredrik Karlsen refser dommerkollega

Karlsen: - Elin skulle vært i finalen

I går ble det klart at publikumsfavoritten Elin Gaustad (20) er ute av «X Factor». En stor feil, mener Jan Fredrik Karlsen.

  • Anne Leifsdatter Grønlund
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Med all respekt for Peter Peters, her føler jeg at han gjort en skikkelig feil. Elin skulle vært blant finalistene, sier Jan Fredrik Karlsen.

Les også:Fortviler etter Elins X-it

Han er engasjert etter at dommerkollegaen, som hadde ansvaret for at de åtte deltagerne i kategorien under 25 år skulle bli til fire, valgte å sende hjem Elin Gaustad.

VG Nett-leser:- Synes det var en merkelig avgjørelse

- Du har to typer artister. Det er de som er fantastiske entertainere, synger bra, ser bra ut og får det til på scenen. Og så har du de som treffer deg i hjertet. Og disse er så utrolig sjeldne! En sånn opplevelse er det jeg har med Elin. Hun treffer meg i hjertet - hver gang hun synger, sier Karlsen.

Spesiell artist

Hele dommerpanelet lot seg trollbinde under audition i Bergen av den sjenerte 20-åringen som stilte med den egenkomponerte låten «Confessional Song».

- For all del, de andre er kjempebra de også. Samlet sett har årets finalister det høyeste nivået jeg har opplevd som dommer i slike konkurranser. Men Elin treffer meg på en helt spesiell måte, sier Karlsen.

- Det er helt utrolig. Det er nesten ikke til å tro at han likte meg så godt, sier Elin Gaustad om tilbakemeldingene hun har fått av dommer Jan Fredrik Karlsen.

Hadde det vært opp til ham hadde hun fortsatt vært med.

- Det føltes litt som et spark i magen å ikke komme videre, sier Elin, som hadde begynt å håpe.

- Det var åtte veldig flinke deltagere, men jeg hadde jo selvfølgelig håpet. Jeg trodde nok litt på det også, for jeg følte meg litt tryggere på meg selv, og synes det gikk bedre denne gangen enn i forrige runde, sier hun.

Elin forteller at deltagelsen i «X Factor» har hjulpet henne mye.

- Det viktigste er at jeg har fått høyere selvtillit og troen på meg selv av å være med på dette. Det at jeg faktisk dro dit, at jeg klarte meg ganske bra og at det var så mange som holdt med meg har vært en veldig bra erfaring, sier hun.

Står på sitt

Peter Peters forbereder seg nå på å ta i mot en god dose kritikk fordi han sendte hjem Elin.

- Jeg regner med at det kommer en skikkelig skittstorm. Hun var jo folkefavoritt, sier han.

Han forteller at Elin var en hårsbredd fra å bli en av de fire som gikk videre.

- Elin var veldig close for å si det sånn. På slutten satt jeg med fem stykker som jeg ville ha med til finalen, og det var forferdelig vanskelig, sier Peters.

Allikevel - Elin ble ikke bli med videre.

- Mange av de andre deltagere har jo ikke de der hjemme fått se noe særlig til. Og de fire damene som jeg har med meg videre, er virkelig noe for seg selv. Jeg mener helt ærlig at alle disse fire har vinnerpotensial, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder