FORLATER NRK: Harald Eia og Bård Tufte Johansen starter eget produksjonsfirma. Foto: Nils Bjåland

Bård og Harald forlater NRK

Til VG Nett: - Har ikke gått opp for oss ennå

(VG Nett) Etter 16 år i statskanalen starter duoen et eget produksjonsfirma kalt Funkhauser.

Jonas Pettersen
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

I går annonserte Bård Tufte Johansen på radioprogrammet «Banden» på NRK P3 at han og Harald Eia igjen ville slå sine humorpjalter sammen. De vil i løpet av neste uke begynne å skrive på et nytt tv-program. Det kommer imidlertid ikke til å være et NRK-prosjekt, selv om det skal vises på statskanalen.

- Det har ikke gått opp for oss ennå, at Harald og jeg skal slutte i NRK. Det blir rart å ikke skulle trene, gå til tannlegen og ha kostymene sine i NRK-bygget lenger, sier Tufte Johansen, som til høsten er med på å starte produksjonsselskapet Funkhauser, til VG Nett.

Udramatisk brudd

Harald Eia og Bård Tufte Johansen er i dag opptatt på hver sin kant, med henholdsvis «Hjernevask» og «Fotballkrigen» på NRK. De har imidlertid alltid vært frilansere hos NRK, selv om de har hatt kontorene sine hos statskanalen.

Tufte Johansen betegner jobbskiftet som et udramatisk samlivsbrudd.

- Det er Harald Eia som har tatt seg av det praktiske. Han sa: Hei, Charlo (Halvorsen, prosjektsjef i NRK Underholdning, journ.anm.), det er nok slutt, men vi kan fortsette å bo sammen hvis du vil, sier han, og referer til at det nye humorprogrammet kommer til å bli sendt på NRK til høsten - selv om det er Eia og Tufte Johnansen som selv står for produksjonen.

Les flere rampelysnyheter her.

Tidligere Rubicon-samarbeidspartner

De har tidligere jobbet sammen i blant annet suksesseriene «Lille Lørdag», «Åpen Post», «Team Antonsen», «Tre brødre som ikke er brødre» og «Ut i vår hage».

Det er den tidligere administrerende direktøren i Rubicon, Lars Hognestad (44), som de to humorkongene skal stifte det nye produksjonsselskapet sammen med. Det skriver Se og Hør.

Han annonserte for få uker siden sin egen avgang, etter å ha tatt Rubicon fra å være et selskap med et underskudd på rundt 15 millioner for fem år siden til å nå gå med et solid overskudd.

Følg Rampelys på Facebook

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder