SØKER: TV 2-sjef Olav T. Sandnes, her etter allmøtet i TV 2 i Bergen i september i fjor. Foto: Emil Weatherhead Breistein NTB scanpix

TV 2 har søkt om å bli kommersiell allmennkringkaster

TV-kanalen søkte fredag om å bli kommersiell allmenkringkaster, med sete i Bergen.

  • Ingvill Dybfest Dahl

Artikkelen er over to år gammel

Det var i august i fjor TV 2 unnlot å søke om forlenget avtale som allmennkringkaster . Samtidig ga kanalen uttrykk for at de ønsker å fortsette, men uten å forplikte seg til daglige nyhetssendinger og base i Bergen dersom de ikke blir kompensert, noe andre medier av konkurransehensyn har stilt seg kritiske til.

Nå er imidlertid ny søknad inne, hvor de forplikter seg til hovedredaksjon og sentral nyhetsredaksjon i Bergen, ifølge en pressemelding fra TV 2 lørdag ettermiddag.

– TV 2 har i 25 år vært tuftet på samfunnsoppdraget som kommersiell allmennkringkaster og tilhørigheten til Bergen og Vestlandet. Dette ønsker vi å videreføre, sier sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes i TV 2.

Videre i pressemeldingen opplyser de:

TV 2 søker på avtalen med hovedkanalen, som har hatt allmennkringkaster­forpliktelser også tidligere. De andre kanalene og TV 2s øvrige virksomhet er ikke en del av oppdraget . TV 2s hovedkontor og den sentrale nyhetsredaksjonen har alltid vært i Bergen, og i høst flytter TV 2 inn i nye lokaler i Media City Bergen.

Flere artikler

  1. TV 2 får konsesjon til å fortsette som kommersiell allmennkringkaster

  2. TV 2 valgte bort kultur

  3. Klæbo-pappa: – Har ikke fått føringer om YouTube-kanalen

  4. «God morgen Norge» flyttes ut av TV 2

  5. Du får fortsatt ikke se «Mammon 2»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder