Charlie Sheen: – Var på selvmordets rand

I et åpent brev skriver TV-stjernen Charlie Sheen (50) om den tøffe tiden etter at han hadde fått hiv-diagnosen.

  • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over fire år gammel

Gårsdagens åpenhjertige intervju på «The Today Show» fant sted etter flere dagers intense samtaler mellom Sheen, programvert Matt Lauer og produsentene i NBC.

Bakgrunn: – Jeg er hiv-positiv

I denne perioden skrev Sheen et brev til TV-kanalen, hvor han utdypet sin personlige reise de siste fire årene. Dette brevet er nå offentliggjort på NBCs nettsider.

ALVORSPREGET: Charlie Sheen i samtale med NBCs Matt Lauer. Foto: Handout , Reuters

Sheen, aller best kjent fra TV-serien «Two and a Half Men», forteller at han mottok nyheten om hiv-smitten med «tristhet og sjokk».

– Mareritt

«Det var som et kraftig spark i sjelen. Jeg lot disse umulige ordene synke inn før jeg prøvde å overbevise meg selv om at jeg satt fastlåst, var suspendert eller til og med fanget i en annen virkelighet eller mareritt. Men det motsatte var tilfelle – jeg var våken, og dette var sannheten... virkeligheten», skriver Sheen.

Han utdyper hvordan han med hjelp fra legen Robert Huizenga startet med intens medisinsk behandling, hvor han ikke sluntret unna en eneste gang.

«Som med alle andre utfordringer jeg har stått overfor i livet, var jeg igjen innstilt å å gå seirende ut. Jeg skulle knuse denne sykdommen. Jeg skulle ønske at historien hadde sluttet der, men dessverre – for familien min og meg hadde den nettopp begynt», skriver 50-åringen, som for få år tilbake var verdens best betalte TV-skuespiller.

SIGNATURROLLE: f.V.: Charlie Sheen, Angus T. Jones og Jon Cryer med trofeet «Two and a Half Men» vant under People's Choice Awards for noen år tilbake. Foto: Chris Pizzello , Ap

Trøstet seg med rus

Sheen forteller videre hvordan forvirringen, fortvilelsen og vanskelighetene med å akseptere det han sto midt oppe i, førte til omfattende misbruk av rusmidler, deriblant et enormt alkoholkonsum, som var nær ved å dytte ham over stupet.

«Jeg var på selvmordets rand. Problemet var at jeg hadde glemt at jeg er for tøff til å velge en slik feig utgang. Og hele tiden var jeg, til tross for den grusomme og avskyelige reisen jeg befant meg på, nøye med å gjennomføre antivirus-behandlingen».

Sheen forteller at legene ble overrasket over hvor godt han responderte på behandlingen etter hvert som blodprøvene viste stadig tegn til bedring.

«Selv om jeg kanskje hadde prøvd å ta livet av meg selv, så ble det mer og mer tydelig; denne sykdommen kom ikke til å gjøre det».

EKS-KONE: Denise Richards og Sheen i 2003. Foto: Paul Skipper , Ap

Fire år

Sheens lege stilte også opp i TV-interjuet i går. Han forklarte der at skuespilleren må ta fire piller hver dag, men at han ikke får forkortet levetid som følge av hiv-smitten.

Superstjernen med det frynsete ryktet har levd med hemmeligheten i fire år. Det var etter tre dager med intens migrene og nattsvette, at Sheenble innlagt på sykehus.

Selv fryktet han at han hadde fått hjernesvulst og at han skulle dø. Etter omfattende tester, deriblant en ryggmargsprøve, fikk han beskjed om at han er hiv-smittet.

Eks-konene Denise Richards (44) og Brooke Mueller (38), som hver har to barn med Sheen, informerte omverdenen i går om at de ikke er smittet med viruset. De skal ha visst om Sheens diagnose omtrent like lenge som ham selv.

EKS-KONE: Brooke Mueller og Charlie Sheen i 2009. Foto: Chris Pizzello , Ap

En som hevder hun ikke visste om det, til tross for at hun var i et forhold med Sheen etter at han ble syk, er den tidligere pornostjernen Bree Olson (29). Hun stilte opp på amerikansk radio i går og var rasende. Hun er imdilertid ikke smittet med viruset.

– Ble presset for penger

Sheen betrodde til utvalgte mennesker i sin nære krets at han hadde fått diagnosen. Flere av disse skal ha brutt tilliten og senere presset skuespilleren for penger. Dette snakket han om på TV, men også i det åpne brevet skriver han at han har betalt «utallige millioner» med dollar til utpressere.

«Fordi jeg var så fylt av frykt, fant jeg meg i utpressernes krav. For å holde på hemmeligheten betalte jeg penger som egentlig burde gått til mine barn i fremtiden», skriver Sheen, som har fem barn og ett barnebarn.

EKS: Bree Olson og Charlie Sheen i 2011. Foto: AP ,

«Dette ender i dag. Jeg tar friheten min tilbake. Nå skal rettferdighetens balanse gjenopprettes», sier Sheen.

Nysgjerrig? Derfor hylles Sheen som festgud

Nå håper han å være til hjelp og trøst for andre i samme situasjon. Han sier at han aksepterer situasjonen sånn den er, ikke som en forbannelse, men som en mulighet og en ufordring.

«Hver dag, hver måned, hvert år går utallige mennesker på jobb for å oppfylle sine profesjonelle forpliktelser til tross for en rekke funksjonshemninger. Sykdommer, ufullkommenhet og andre hindre. Det dreier seg om alt fra lupus til kreft, fra lammelser til blindhet, fra diabetes til fedme . Behandlet hiv skiller seg ikke ut fra disse».

Søksmål

I Sheens hjemstat California er det forbudt å smitte noen med seksuelt overførbare sykdommer med vilje. Sheen hevder at han har fortalt alle sexpartnere om viruset, og at han ikke kan ha smittet noen. Han forventer likevel søksmål fra tidligere sex-partnere. Amerikanske medier melder at et titalls kvinner planlegger å gå til sak mot Sheen.

Les hele det åpne brevet fra Charlie Sheen

Les også

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. Charlie Sheen: – Jeg er hiv-positiv

  2. Sheen saksøkes av eksforlovede etter HIV-diagnosen

  3. Charlie Sheen er blitt kondom-talsmann

  4. Charlie Sheen: Har ikke råd til barnebidrag

  5. Charlie Sheen forsvarer tweet der han ønsket Trump død

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder