TOPPBLOGGER: Camilla Pihl, her under Vixen Blog Awards for en tid tilbake. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

Camilla Pihl: – Er så takknemlig for at jeg fikk ta farvel med pappa

Camilla Pihl (38) skal lørdag danse til den samme Rolling Stones-sangen hun og broren spilte da de satt ved sin fars dødsleie for fire år siden.

 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over tre år gammel

Eksterne lenker

Camilla Pihl - Norway most award winning blogger, model and designer

– Jeg begynner å bli en voksen dame. Mange ser bare glossy bilder, og det er lett å tenke at man flyter gjennom livet på en gullsky. Men alle bærer på en bagasje – også jeg, sier «Skal vi danse»-aktuelle Camilla Pihl til VG.

Fikk du med deg hvem som røk ut lørdag? Hvis ikke, klikk her

TV-seerne ser henne hver lørdag som en energibombe, sprudlende og entusiastisk. Men livet har ikke vært en dans på roser for toppbloggeren. Det er ikke første gang Pihl er åpen om sin avdøde far, som i mange år slet med alvorlig psykiske lidelser.

– Men jeg har ikke snakket så mye om hvordan det var å sitte hos ham da han døde, min sterkeste opplevelse så langt i livet, forteller hun til VG.

Det var nemlig ikke gitt at Pihl skulle få oppleve å ta avskjed med faren. I flere perioder i oppveksten hadde ikke de to kontakt.

– På mange måter mistet jeg faren min før jeg mistet ham. Men så er det sånn med familiebånd at blod er tykkere enn vann. Jeg er så takknemlig for at broren min og jeg kunne være der og ta farvel med ham. Det ble en fin slutt på et liv som hadde vært vanskelig.

ÅPENHJERTIG: Camilla Pihl (38). Foto: Daniel Sannum Lauten VG

I tillegg til de psykiske plagene var Pihls far også fysisk syk i flere år før han døde i 2012.

– Først når man blir eldre selv, skjønner man hvordan psykisk sykdom kan påvirke en person. Det er fryktelig tungt å være pårørende, men det er også veldig tøft å være den som er syk. I dag tror jeg at broren min og jeg på tross av alt var lyspunkt i pappas liv. Tanken på det har gjort det lettere å gå videre.

Pihl til VG: – Vi hadde aldri råd til dyre ferier

Pihl er overbevist om at selv om faren ikke var ved bevissthet den siste tiden på sykehuset, så fikk han med seg at begge barna hans satt ved sykesengen.

– Det hadde vært så mye vondere å få en telefon om at han var død. For meg var det den største gaven jeg kunne få, å få være der og si ordentlig ha det til faren min etter alt som hadde skjedd.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DANSEPAR: Camilla Pihl og Jørgen Nilsen i «Skal vi danse». Foto: Frode Hansen VG

Pihl har selv siden fått erfare på kroppen hvordan psyken kan slå seg vrang. På nyåret i år innviet hun bloggleserne i et fjorår med plutselige angstanfall. Hun hadde kjørt seg selv for hardt, og kroppen sa stopp.

– Bør ikke være tabu

Ved hjelp av yoga, meditasjon, kosthold og et litt roligere tempo, har hun kommet seg gjennom prøvelsene.

DANSEGLEDE: Camilla Pihl elsker «Skal vi danse». Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

– Jeg er heldig. Men det er viktig å snakke om psykisk helse. Det bør ikke være tabu og noe man skammer seg over. Svært mange rammes. Alle mine erfaringer i livet har gjort meg til den jeg er og gitt meg gode verdier, sier Pihl, som var en av Norges aller første toppbloggere og den i landet som har vunnet desidert flest bloggpriser.

– Men hvordan takler du det store presset med å kjempe uke etter uke i «Skal vi danse»?

– Dansen gir meg så enormt mye glede. Jeg har aldri vært med på noe så gøy i hele mitt liv. Jeg gleder meg til hver dag og prøver å legge presset til side og bare nyte. Og så får jeg masse energi! sier Pihl, også kjent som modell og designer.

Fått med deg denne? Derfor holdt eks-danseparet forholdet skjult

Tryglet leserne om hjelp

Men det røyner på iblant. For litt over en uke siden, gikk Pihl ut på bloggen og tryglet leserne sine om å stemme på henne:

PAR: Camilla Pihl med artistmanager Peter Peters, som hun har vært forlovet med i åtte år. Foto: Jan Petter Lynau VG

«Denne uken har vært tøff med mye tårer og frustrasjon i dansestudioet. Å stå som utrygg på forrige sending var rett og slett grusomt. Da gikk det virkelig opp for meg hvor viktig det er for meg å være med videre. Jeg vil ikke at dette eventyret skal ta slutt!», skrev hun før forrige ukes ildprøve.

– Ja, jeg har skjønt at det er en del av gamet å be om stemmer. Og jeg vil virkelig ikke hjem! Hvis jeg ryker, kommer jeg til å takle det veldig, veldig dårlig. Jeg blir kjempelei meg.

Husker du? Eli Kari ute av dansen

Lørdag skal alle deltagerne i «Skal vi danse» svinge seg til en låt som symboliserer en minnerik periode i livet. For Pihl var det helt naturlig å velge den aller siste tiden med faren.

– Det var det første som slo meg at det var riktig og viktig å velge denne personlige historien. Pappa var Rolling Stones-fan og en rocka type. Broren min og jeg spilte «Wild Wild Horses» for ham da han døde, og i begravelsen. Det føltes riktig at han skulle forlate livet til litt rock'n'roll.

Lørdag er det denne sangen – om enn i roligere versjon – Pihl skal danse til. Hun vet at det blir sterkt og følelsesladet.

– Jeg vil så gjerne gjøre det bra. Når jeg går av gulvet, håper jeg at jeg har gjort mitt aller beste.

Interessert i «Skal vi danse»? Flere nyheter her

Les også

Mer om

 1. Skal vi danse
 2. Blogging
 3. Sosiale medier
 4. Psykisk helse
 5. Reality-TV

Flere artikler

 1. Camilla Pihl ute av «Skal vi danse»

 2. Pluss content

  Slik håndterte jeg angsten

 3. Pluss content

  Rus, vold og psykisk sykdom: Camilla Pihl om den vanskelige barndommen

 4. Her er årets «Skal vi danse»-par

 5. Sophie Elise oversvømmes av trøst etter «Skal vi danse»-exit

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder