NY ROLLE: Vince Vaughn er klar for den andre sesongen av krimserien «True Detective», som skal spilles inn senere i høst i California. Foto:Nam Y. Huh,Ap

Vince Vaughn til «True Detective»

Hollywood-stjernen Vince Vaughn (44) skal spille en kriminell kjeltring, mens Colin Farell (38) inntar rollen som detektiv.

  • Martine Haug Nysether
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det bekrefter HBO Nordic i en offisiell uttalelse.

Tidligere har det vært spekulert i om Vince Vaughn var i forhandlinger med HBO om en rolle i krimserien, og nå er det endelig bekreftet.

44-åringen skal nemlig spille rollen som Frank Seymon, en karrierekriminell som er i fare for å miste sitt imperium da en forretningspartner blir drept.

Dette blir hans første serieopptreden på flere år. Skuespilleren har medvirket i en rekke filmer de siste årene, men få av dem er i krimsjangeren: Vaughn er nok best kjent som komediefjes.

«True Detective» hadde premiere i januar, og serien ble raskt en dundrende suksess. Serien fikk terningkast 5 i VG. Serien vant også Emmy for beste regi av dramaseriene.

For to dager bekreftet Farell at han hadde fått en rolle i serien, men nå er det kjent at Hollywood-kjekkasen skal bekle rollen som Ray Velcoro, en usikker detektiv som må forholde seg til sin korrupte politiavdeling og gangsteren som eier ham.

- Jeg vet at det vil bli åtte episoder og ta rundt fire eller fem måneder å spille inn, sa han, sa Farell til The Sunday Times da nyheten ble kjent.

- Jeg vet veldig lite om det, men vi spiller inn i Los Angeles - noe som er flott. Det betyr at jeg kan bli hjemme og se ungene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder