BLIR HOLLYWOODSERIE: Norske «Maniac» fra TV 2 Foto: , TV 2

Det norske humordramaet «Maniac» blir Hollywood-serie

Nå håper de at alt er klart for å se Espen i form av Jonah Hill

Maiken Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den norske serien «Maniac» har gått under radaren for det norske publikummet, men internasjonalt har serien fått mye oppmerksomhet fra produksjonsselskaper i følge Ole Marius Araldsen, kreativ produsent for «Maniac» og utviklingssjef for drama i Rubicon TV.

– Det er helt fantastisk at den nå skal til Hollywood. Vi har jobbet hardt for dette veldig lenge, og det er gøy at det lykkes, forteller han.

Espen Lervaag og Håkon Bast Mossige hadde ideen til serien, og sammen med Araldsen har de utviklet humordramet om Espen.

– Han er superhelt om natten, verdens beste skuespiller om dagen, før han blir krigshelt på kvelden. Alt dette skjer dessverre bare i hodet hans, da han er innlagt på mental institusjon, forteller utviklingssjefen.

Les også: James Purefoy om nakenhet, da han skremte barn i gråt og kvinnelige fans

I den amerikanske produksjonen skal Jonah Hill spille Espen. I følge Araldsen har det vært viktig at det ikke var en «stud» som fikk den rollen.

– Hill har litt samme trekkene, og kroppen som Espen. Vi måtte ha en av samme type også i den amerikanske versjonen, hvis ikke faller litt av poenget, sier han.

Tør å tulle med tabuer

I fantasiverdenen til Espen har han bestevennen Håkon. Så kommer psykologen Mina til sykehuset.

– Da oppstår trekandramaet mellom Håkon, Mina og Espen. For om Mina klarer å få Espen tilbake til virkeligheten, mister han Håkon, forteller Araldsen.

I den amerikanske produksjonen vil sannsynligvis Emma Stone spille Mina. Det er Ingeborg Raustøl som spiller den rollen i den norske.

PSYKOLOG MINA OG ESPEN: Spilles av Ingeborg Raustøl (t.v) og Espen Lervaag (t.h) Foto: Rubicon TV

Araldsen sier at serien følger ikke suksessoppskriften for å få mange seere, så det er kanskje noe av grunnen til at den ikke har slått ann i Norge.

– Serien er original og annerledes. Den tør å tulle med psykisk sykdom, og tar opp tabuer på en humoristisk måte, forteller han.

– Godt nok for Hollywood

Rubicon TV har blitt kjent utenfor Norge etter at de lagde «Lillyhammer» for NRK. Det har gjort at produsentene fra USA har ringt Norge for å spørre om innhold.

– Dette er nesten som Martin Ødegaard som går til Real Madrid, for norsk drama, forteller han.

Det er produksjonsselskapet Anonymous Content som skal produsere den amerikanske versjonen. De har tidligere laget serier som «True Detective» og «Spotlight»

De håper at de snart kan sette i gang med sesong to i Norge. De er godt i gang med skrivingen og skal ha møte med TV 2 på mandag. Da håper de at de får klarsignal.

– Er det bra nok for Hollywood er det bra nok for TV 2, spøker Araldsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder