BITRE UVENNER: Kari Jaquesson og Aylar Lie, her før den dramatiske tvekampen søndag. Foto: Espen Solli TV 2

Aylar Lie raser i åpent brev til «Farmen»-rival Kari Jaquesson

Krigen mellom Aylar Lie (32) og Kari Jaquesson (54) er ikke over selv om begge er ute av «Farmen Kjendis».

 • Catherine Gonsholt Ighanian

Artikkelen er over tre år gammel

Kranglene og den sure tonen mellom de to var underholdningsstoff for TV-seerne hele den første uken. Men den som trodde at det hele skulle være over etter at Lie vant over Jaquesson i en av tidenes mest spennende «Farmen»-tvekamper noensinne, må tro om igjen.

Fått med deg? Tatt for regelbrudd i «Farmen Kjendis»

Det at Lie selv forlot gården like etter tvekampen på grunn av et dødsfall i familien, har heller ikke satt punktum for feiden mellom de to kjendiskvinnene.

Tordentale

Aylar Lie postet natt til i dag, onsdag, et langt og rasende brev på sin åpne Facebook-side – til Jaquesson. Der åpner hun med «NÅ ER DET NOK, Kari Jaquesson».

Hun fortsetter brevet, som i tillegg er postet på hennes private Facebook-side, med å gjenta påstandene hun allerede har uttrykt gjennom VG, nemlig at den kjente treningsguruen og TV-profilen er «belærende, nedlatende og driver med hersketeknikk».

«På gården beskyldte du meg gjentatte ganger for å lyve og jeg ser du fremdeles hakker på meg i dagens intervjuer. La meg gjøre det klinkende klart – jeg løy aldri til deg. Hva skal til for at du blir overbevist? spør Lie og ramser opp en rekke konkrete episoder der de to har vært i klinsj.

Rant over

Lie skriver i en tekstmelding til VG at hun «virkelig ikke hadde tenkt å gi dette mer næring etter «Farmen».

«Men jeg ble sjokkert over det hun sa i et intervju med «God Morgen Norge» og med VG, og det fikk det til å renne over for meg.»

Artikkelen fortsetter under bildet.

LETTET: Aylar innser her at hun har slått Kari i melkespannkampen. Foto: ALEX IVERSEN TV 2

Lie hevder også at Jaquesson beskyldte henne for å lyve da hun fortalte at hun ikke drev med fysisk trening.

«Du mente du kunne «se» det på kroppen min at jeg trener mye. Du tar så feil! Jeg er ikke i nærheten av å trimme eller trene styrke mer enn et titalls ganger i løpet av et helt år siden 2010 pga. sykdom som gjør meg sykere når jeg utsetter meg selv for fysisk aktivitet», tordner Lie og sikter til ME-diagnosen hun i fjor forklarte førte til seks år med mye sengeligging.

«Jeg trener ikke, men holder meg slank med et vegetarisk kosthold», skriver Lie.

Jaquesson: – Gjorde sikkert godt

Kari Jaquesson skriver i en kort tekstmelding til VG som reaksjon på Lies brev:

«Det er befriende å kunne ta en skikkelig utblåsning en gang iblant, det gjorde sikkert godt.»

54-åringen uttalte til VG i forrige uke at det ble «full krasj» mellom henne og Lie.

– Aylar hadde ikke lyst til å gjøre noe. Hun prøvde å sno seg unna. Det var ikke min intensjon å være nedlatende, men var det sånn hun opplevde meg, så må jeg akseptere hennes oppfatning.

Jaquesson hevdet også overfor VG at ikke alle deltagerne fulgte kontrakten om ikke å ha mobil på gården, noe VG siden har fått bekreftet:

– Selv er jeg vant med mennesker som har et sunt forhold til sannhet, så dette ble vanskelig for meg.

Magekrangel

Lie hevder også at hun har blitt beskyldt av Jaquesson for å lyve om dårlig mage siste natten før tvekampen – som også Jaquesson har betrodd VGTV at hun slet med.

Artikkelen fortsetter under VGTV-innslaget.

Lie påpeker at de begge spiste de samme nøttene, rosinene og drakk den samme kumelken etter å spist grønnsaker i to uker.

«Vel, jeg har faktisk ikke noe behov for å skryte på meg sprutdiaré – denne natten satt jeg med rumpa rett ut i sjøen fordi det var umulig å trekke vannhuset mitt inn til fastlandet å drite der, hehe ... tro det eller ei.»

Aylar Lie til VG: – Lei av å bli sett på som en dum diva

Melkespannkonkurransen, der Lie satte tidenes rekord i «Farmen» etter å ha stått i åtte minutter og 27 sekunder, er også tema i det åpne brevet. Lie vil ikke ha noe av angivelige beskyldninger om at hun skal ha trent på forhånd.

«Uansett hvor mye du mener jeg har trent i forkant så er det jo DU som er hele Norges treningsguru og trimma hele livet i motsetning til meg. Så dette var en øvelse som er hjemmebane for deg», lyder det i tordentalen fra den tidligere modellen, som nå livnærer seg som pokerspiller.

Husker du? «Charter»-Hilde raser mot Kari Jaquesson

I et intervju med VGTV hevder Vendela Kirsebom at stemningen mellom Aylar Lie og Kari Jaquesson var så dårlig at «de hatet hverandre» - og at det nesten utspilte seg en slåsskamp før tvekampen. Det mener Kari Jaquesson er feil.

– Jeg kan avkrefte at hat har vært inne i bildet for min del. En av grunnene til at jeg etter hvert ble irritert på Aylar, var på grunn av telefonen hun hadde tatt med seg på gården. Det mener jeg var et kontraktsbrudd med seerne, siden vi hadde lovt å leve på gården uten kontakt med omverdenen. Vendela sier også at det «nesten ble slåsskamp». Det er ikke korrekt, sier Jaquesson til VG i en SMS.

Artikkelen fortsetter under bildet.

STÅLBLIKK – og stålarmer. Aylar Lie nektet å se seg slått i melkespannkonkurransen. Foto: ALEX IVERSEN TV 2

Kjendisstøtte

Under Lies post på hennes private Facebook-side, som ikke er lukket, har andre kjente nordmenn uttrykt sympati for utspillet. Popstjernen Carina Dahl skriver at hun heier, Jan Thomas har postet hjerte og tommel opp, Espen Hilton skriver «AAAAmen» – og Per Sandberg har postet en muskelbunt-emoji.

Husker du? Kari Jaquesson beklaget sugekommentar

Lie avslutter brevet med en oppfordring i store bokstaver:

«PASS PÅ DINE EGNE SAKER I FREMTIDEN, Kari! Hvis ikke får du nok flere slike smell i fleisen – for du hadde nemlig vunnet denne kampen om det ikke var for at jeg var ubeskrivelig lei av å føle meg dårlig og urettferdig behandlet av deg.
Det er jeg som er David og du som er Goliat her!»

Artikkelen fortsetter under bildet.

SEIERSRUS: Aylar jubler, mens Kari takler nederlaget med tilsynelatende ro. Foto: Espen Solli TV 2

Jaquesson har i skrivende stund unnlatt å ta til motmæle i sosiale medier. På sin egen åpne Facebook-side, skriver hun i dag tidlig:

«Ha en herlig dag, kjære FB-venner. Husk – vi har bare dette ene livet, så la oss nyte dagen og være til stede i øyeblikkene, hvert eneste et av dem er unike og verdifulle»

2015: Kari Jaquesson i pornokrangel med NRK

Jaquesson og Lie har ikke hatt kontakt etter at de forlot «Farmen»-gården i Bamble i fjor sommer. Det bekreftet begge to da VG intervjuet dem i forrige uke.

– Vi har ikke snakket sammen, og jeg ønsker fremdeles ikke ha noe med dette kvinnemennesket å gjøre, uttalte Lie da.

Orket ikke mer: Trakk seg frivillig fra «Farmen Kjendis»

«Farmen Kjendis» satte premiererekord for halvannen uke siden med 876.000 seere. Søndag gjorde realityserien enda et hopp. 920.000 seere så i snitt på hele programmet, mens tvekampen som endte med at Jaquesson måtte pakke sakene sine, lokket over én million skuelystne.

Dette er første gang TV 2 spiller inn en egen kjendisversjon av «Farmen».

Vendela Kirsebom: Ville ut av komfortsonen

Les også

Mer om

 1. Farmen
 2. Reality-TV
 3. Sosiale medier

Flere artikler

 1. «Farmen»-Aylar ut mot mobbing

 2. Her setter Aylar tidenes rekord i «Farmen»

 3. Aylar trakk seg brått fra «Farmen»: 
  – Synd

 4. Tonje Blomseth (22) trakk seg fra «Farmen kjendis» – angrer på at hun takket ja

 5. «Farmen kjendis» med tidenes seer-rekord

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder