RØK UT: Øystein Wiik trakk det korteste strået under lørdagens episode av «Stjernekamp», og måtte dermed forlate konkurransen for andre gang denne høsten. Foto:NRK,

Øystein Wiik ute av «Stjernekamp»: – VGs anmelder kan ryke og reise!

FORNEBU (VG) Etter storbandaften i «Stjernekamp» var det Øystein Wiiks tur til å forlate konkurransen – med nok et terningkast 1 fra VG i bagasjen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I utgangspunktet var det Tommy Fredvang, Celine Helgemo og Øystein Wiik som fikk færrest stemmer av TV-seerne, men til slutt ble det altså sistnevnte som måtte takke for seg.

– Jeg skal bruke arbeidsroen jeg får nå til å skrive en krim som heter «Min stjernekamp», sa han da nederlaget var et faktum.

VG +: Øystein Wiik droppet vinen og gikk rett i kjelleren (krever innlogging)

Et passende tidspunkt

Overfor VG understreker Wiik at han er godt fornøyd med kveldens innsats, og at det slett ikke er trist å forlate konkurransen.
– Det er faktisk helt greit. Jeg har så mange oppgaver som venter den neste tiden, så dette var egentlig bra timing, sier han – og konstaterer at han har et avslappet forhold til hele konkurransen.

– Nå skal jeg hjem og få arbeidsro!

VG anmeldte kveldens opptredener låt for låt. Se alle terningkastene her!

Wiik er bare den andre deltakeren som forlater konkurransen denne høsten, til tross for at sesongen er godt i gang.

Takket være en teknisk feil ved stemmegivningen under programmet for to uker siden, fikk han selv en ny sjanse i konkurransen – etter å ha røket ut som førstemann.

Mener Wiik har hatt uflaks

– At Wiik går ut ikke bare én, men to ganger, er brutalt, sier VGs anmelder Morten Ståle Nilsen, som selv bidro til brutaliteten ved å gi Wiik terningkast 1 i kveld.

HARD MEDFART: Øystein Wiik strakk ut en hånd, men fikk verken TV-seernes eller VGs anmelders gunst. Foto:NRK,

– Men med unntak av forrige uke har innsatsen hans i «Stjernekamp» vært et skoleeksempel på hvordan folk med spesialiserte vokale egenskaper – som Wiik – sliter i konkurranser der hele poenget er å synge noe man ikke er ekspert i å synge.

Nilsen mener Wiik har hatt maksimal uflaks med sjangerrekkefølgen.

– Hadde temaet vært opera eller musikal i kveld, hadde han sikkert gått videre, tror anmelderen.

Forrige lørdag var det Maria Karlsen som ble sendt hjem av TV-seerne.

Les også: Maria Karlsen tok til tårene: – Jeg er nybakt mor og hormonell

Tordner mot VGs anmelder

VG har servert Wiik tre enere av fire mulige i løpet av sesongen. Den første fikk han av Stein Østbø etter første program.

«Refrenget er et eneste brøl, riktignok et artikulert et, men det funker som å sette en støvsuger inn i hvert øre», skrev Østbø.

Så ble det nok en terning 1 i gjennomgangen av andre program.

«Verdener kolliderer, og lydsporet er ulekkert. Bevis, om et skulle trengs, på at country er country og opera og er opera, og aldri bør de to møtes, bortsett fra på The Grand Ole Opry. Fyren kan selvsagt synge. Men han kan ikke synge country», skrev Morten Ståle Nilsen.

HOPPET I DET: Men det holdt ikke for Øystein Wiik på storbandkvelden. Foto:NRK,

Forrige lørdag ble det terningkast 4 fra samme anmelder. I kveld mente imidlertid Nilsen at Wiik holdt bunnivå igjen.

Dommer Mona B. Riise kommer bort for å gi Wiik en avskjedsklem, og får klar beskjed av artisten: VGs anmelder er en «kødd».

– VG driver en hatkampanje mot meg, sier han – og får trøstende ord i retur av B. Riise.

Da VG spør artisten direkte om hva han mener om tilbakemeldingene, blir han brysk i stemmen:

– Dette bryr meg midt i ryggen! Jeg synes anmelderne skal ta seg sammen. Du kan be ham om å ryke og reise!, sier han – og sikter altså til Nilsen.

– Dette er jo ren mobbing. Jeg møter ham gjerne til debatt!

Morten Ståle Nilsen synes det er trist at Wiik oppfatter hans kritikk som «mobbing».

IKKE BARE SORGEN: Morten Ståle Nilsen delte ut én femmerterning til kveldens «Stjernekamp»-deltagere, og den gikk til Maria Haukaas Mittet. Foto:NRK,

– Men jeg må nesten si min ærlige mening, og min ærlige mening er at han ikke fikk til «Mr. Bojangles». Forrige uke, da han sang «She Bangs», synes jeg han fikk den utmerket til, og da reflekterte terningkastet den oppfatningen, sier Nilsen.

– For å ha sagt det: Det føltes mye mer ålreit å gi ham terningkast fire enn terningkast én. Jeg nyter ikke å være kjip, spesielt ikke mot artister jeg står i fare for å møte på gaten.

VG-anmelderen understreker at han synes Wiik har vært uheldig med sjangrene «Stjernekamp» har tilbudt ham.

– Han hadde sikkert sopt gulvet med de andre i opera, for eksempel. Ellers kan Wiik trøste seg med at man som kritiker alltid får høre at «det er bare én persons mening». Og at det jo er helt riktig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder