UTE: Beate Slettevoll Lech rocket seg til trampeklapp fra salen, men i kveld var TV-eventyret ute

«Stjernekamp» over for Beate: – Sto og skalv i bena

I kveld var det himmel og helvete i konkurransen. For Beate Slettevoll Lech ble det en stor nedtur.

Beate Slettevoll Lech (45) var eneste gjenværende kvinne. Hun kjempet mot Sondre Mulongo Nystrøm (24), Adrian Jørgensen (27), Kim Rysstad (37) og Bilal Saab (19) på Fornebu i kveld.

Altså er det nå kun menn som står igjen i konkurransen

– Det er ikke skuffelsen jeg kommer til å huske mest. Det har vært et fantastisk sirkus, sa Beate til programleder Kåre Magnus Bergh (40) etter at resultatet var lest opp.

Beate til VG tidligere i uken: – Får fort gråten i halsen

Til VG innrømmer Beate, alias Beady Belle, etter sendingen at hun selvsagt er veldig skuffet.

– Jeg har masse følelser akkurat nå. Selvfølgelig ville jeg gjerne vært med lenger. Samtidig er jeg varm i hjertet av takknemlighet for å ha fått være med helt hit. Men ja, jeg er litt blå akkurat nå, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

RIVALER: Adrian Jørgensen, Beate Slettevoll Lech, Kim Rysstad, Sondre Mulongo Nystrøm og Bilal Saab før kveldens kamp. Foto: JULIA MARIE NAGLESTAD/NRK

Uansett har det vært en stor opplevelse, forsikrer jazz-artisten fra Volda.

– Jeg kommer aldri til å glemme dette. En sånn sjanse kommer bare én gang.

Hamrende hjerte

– Dommerne mente at du var for kontrollert under salmen, hva sier du til det?

– Det føltes ikke sånn for meg. Jeg sto og skalv i bena, og hjertet dunket som en villmann. Det var vanskelig å holde tilbake.

– Hva synes du om at det bare er menn igjen nå?

– Det er jo litt dumt for så vidt. De har vel talt godt til publikum, slik at publikum har blitt glad i dem. Det er vel en appell som noen har og andre ikke, sier Beate.

I kveld var kontrastene store. Alle deltagerne skulle fremføre to låter hver – først i sjangeren heavyrock og deretter salmer. Ronni Le Tekrø (56 år i dag) var mentor i hardrock-sjangeren, mens Helene Bøksle (38) hjalp til med salmene.

De var Sondre som endte i den beryktede faresonen sammen med Beate.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKUFFET: Beate Slettevoll Lech med trøstebuketten. Foto: JULIA MARIE NAGLESTAD, NRK

VGs anmelder Tor Martin Bøe (42) ga terningkast gjennom kvelden. Det gjorde også VGs lesere i «Folkets røst» lenger ned i artikkelen.

Se bildespesial av alle rockeopptredenene:

Samtlige deltagere fikk ros fra dommerpanelet for sine heavy-versjoner, om noen mer enn andre. Også VGs Tor Martin Bøe ble mer og mer imponert for hver låt.

Men fra hardt til mykt. Deltagerne viste selv mye følelser da de gikk på scenen med nakne og nedstrippede tolkninger. Flere hadde tårer i øyekroken. Bildespesialen har bilder av hver salmefremføring:

Tidligere har Andrea Santiago (18), Hanne Sørvaag (39), Anette Amelia Hoff Larsen (36), Kari Gjærum (66) og Åge Sten Nilsen (49) røket ut av konkurransen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder