ÆRLIG: Under kveldens episode av «Farmen» åpner Daniel Godø opp, forteller deltakerne at han er homofil. Foto:Therese Alice Sanne,VG

Pastor-sønn kommer ut av skapet på «Farmen»

Daniel Godø (22) var sikker på at ingen andre enn de aller
nærmeste skulle få vite hans dypeste hemmelighet. Det var helt til han ble medpå «Farmen» - der åpnet han seg opp og fortalte resten av verden at han er homofil.

 • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fem år gammel

– Jeg kaller det fortsatt bare «hemmeligheten». Foreløpig synes jeg det er vanskelig å kalle meg selv homofil. Jeg synes det er et vanskelig ord, sier Godø til VG.

«Farmen»-deltageren var 14 år gammel da han skjønte at han hadde en annen legning enn gutter flest - Likevel har han valgt å holde det for seg selv i flere år.

– Siden dag én har jeg slått meg til ro med tanken om at det er en hemmelighet jeg skulle dø med, og at jeg kom til å ha det bra uansett, sier han og fortsetter:

– Og jeg synes nesten det var litt gøy å holde hemmeligheten for meg selv, for hvis jeg skulle møte en gutt så måtte jeg reise til andre byer. Det var litt spennende.

Funnet av politiet

For selv Daniels nærmeste familie; moren, tvillingbroren og faren – som er blikkenslager og pastor, levde lenge i uvisshet om sønnens legning.

På et tidspunkt sluttet han dessuten å fortelle det til familien når han skulle reise bort for å treffe gutter. I stedet trodde de at Daniel stadig vekk stakk av. Én av gangene han «forsvant», ble han funnet av politiet.

– Jeg jobbet for faren min på den tiden. Det var november og jeg måtte stå opp klokken syv om morgenen for å legge tak. Jeg synes det var en kjip jobb, og så hadde jeg truffet en gutt. Jeg pleide å stikke av for å treffe ham. Samtidig surret tankene mine: Er dette riktig? Er det galt? Er det naturlig? Det var en merkelig tid, og jeg hadde ingen å snakke med for jeg hadde ikke fortalt det til noen, sier Godø.

BESTEVENNER: Daniel Godø (t.v) har funnet mye støtte hos tvillingbroren Nicolai Godø. Foto:Roger Neumann,VG

Det endte med at han en dag reiste til et fjellområde i nærheten, og parkerte i enden av en av parkeringsplass i stedet for å dra på jobb. Mens han lå i bilen og sov, meldte faren ham savnet – han trodde Daniel hadde stukket av nok en gang.

– Så våknet jeg, og utenfor bilen sto en politimann – som er en kjenning av familien. Han tok meg med til politistasjonen. «Hva er det med deg, Daniel?», spurte han. Jeg sa bare at ingenting var galt, men han ga seg ikke med spørsmålene, forteller 22-åringen.

– Og for første gang innrømmet jeg at jeg hadde en hemmelighet, at jeg var homofil. Det føltes ut som om det regnet på innsiden. Men jeg hadde ikke lyst til å gråte heller. Det bare svei litt. Jeg ba ham om ikke å fortelle det til faren min.

Innrømte for familien

For fire år siden kom det en dag hvor Daniel skjønte at han bare måtte fortelle det til foreldrene og tvillingbroren Nicolai. Han bare klarte ikke å si det rett ut. I stedet skrev han det på en lapp, la det i en krukke og ba faren, som er pastor, om å lete etter lappen.

– Det var først da han skjønte det. Vi snakket mye om det, og familien tok det dødsbra, og sa bare at de var glade i meg uansett, smiler han.

Etter å ha fortalt det til familien ville likevel Godø reise bort en stund.

– Jeg ville litt bort fra Ålesund. Jeg reiste til Australia, og siden da har jeg hatt det ganske bra.

– Noe endret seg

I fire år har kun Daniels aller nærmeste vært klar over at «hemmeligheten». Men inne på «Farmen» endret ting seg.

– Jeg og Charlotte kom så godt overens, og det kom et punkt hvor jeg tenkte: «Jeg faller uansett ikke for Charlotte». Jeg ville fortelle hemmeligheten min. Nå er jeg 22, og det føltes ut som om det kunne være riktig tidspunkt å fortelle det. Det skjedde noe inne på «Farmen». Kanskje jeg lærte å akseptere det mens jeg var på gården.

Det er i kveldens episode av «Farmen» at vi får se Godø fortelle de andre deltakerne om hemmeligheten, og det tar han ikke lett på.

– Det er skummelt. Jeg har slitt med å fortelle det til en person tidligere, og nå skal hele Norge få vite det samtidig. Det skrittet er så stort. Men jeg er glad det skjer. Jeg har jo lyst til å si det, men det er vanskelig.

Les også

 1. Tredje beste «Farmen»-premiere

  845.000 benket seg foran TV-skjermen og fulgte sesongpremieren av «Farmen».
 2. Dette er årets «Farmen»-deltakere

  En kokk, en hobbydykker og to søstre. Disse skal konkurrere i den tiende sesongen av «Farmen».
 3. «Farmen»-deltager kjemper mot fobiene i første episode

  I kveld er det premiere på den tiende sesongen av «Farmen» på TV 2, og allerede i første episode får vi se Bjørn Egil…
 4. Søt musikk fra reality-stjernene Gaute og Carina

  Farmen-programleder Gaute Grøtta Grav vil egentlig være musiker. Dét markerer han nå med en duett med reality-kollega…
 5. «Farmen»-Bjørn først ut: – Greit å ryke nå

  Bjørn Egil Mogenstad (40) ble førstemann ut av årets «Farmen», og synes det var helt greit ettersom de andre deltagerne…
 6. «Vælkømmin tel gards»: Her er årets «Farmen»-gård

  I dag begynner innspillingen av årets sesong av TV 2-programmet «Farmen», og på Li Gård på Tangen i Hedmark skal 14…

Mer om

 1. Farmen

Flere artikler

 1. Daniel måtte forlate «Farmen»

 2. «Farmen»-Bjørn først ut: – Greit å ryke nå

 3. Finn Olav om Olav Harald: Nå er alt fryd og gammen

 4. Dette synes deltakerne om «Farmen-vinneren»

 5. Pluss content

  Farmen-øyeblikkene vi ikke glemmer

 6. Dette er årets «Farmen»-deltakere

Fra andre aviser

 1. Alene i det kalde vannet tok Arild Godø farvel med sine nærmeste og ropte at de måtte tilgi ham. Han var overbevist om at han skulle dø.

  Bergens Tidende
 2. Jeg ville unngå bygdesladder da jeg flyttet til byen. Og jeg ville starte med blanke ark.

  Aftenposten
 3. Du skuffer meg, helsesøster | Julie Kristine Berg

  Aftenposten
 4. Skeive minoritetsgutter betaler en høy pris for å være seg selv

  Aftenposten
 5. Kygo gir støtte til homokampen

  Bergens Tidende
 6. - Vi ga hverandre et lite kyss. Da kom en vakt og sa at vi måtte ut.

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder