TV-AKTUELL: Svenske Maria Montazami i «Svenske Hollywoodfruer». Foto: Foto: THOMAS ENGSTRÖM/TV3

Maria Montazami: - Elsker å være på TV

Om ekteskapet * Nytt TV-show * Ny bestevenninne

Selv om Maria Montazami (47) misliker krangler og intriger, noe det er mye av i «Svenske Hollywoodfruer», nyter hun å ha TV-kameraene rundt seg.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
«Svenske Hollywoodfruer» - hjemmesideAmelia

- Jeg blir aldri lei! Vi har det kjempemorsomt, og jeg elsker det, sier Maria Montazami på telefon fra Los Angeles

LES OGSÅ: Slik forbereder Montazami bikinisesongen.

Startskuddet for sesong fem av serien går på TV3 tirsdag. I 10 uker får norske TV-seere følge Montazami og de andre svenske Hollywood-fruenes opp- og nedturer. Og krangling.

VGTV: Se Montazami møte den nye naboen i «Gladstone Lane»

Uvenner

Sesongen har allerede vært vist i Sverige, og avisene har boltret seg i intriger. Særlig har Gunilla Persson (53) hisset på seg de andre fruene. Til og med Montazami, som normalt styrer unna bråk, har kommet på kant med Persson.

- Jeg har ingenting å si om Gunilla. Folk får gjøre seg opp sin egen mening. Jeg trenger ikke føye til noe som helst. TV-seerne får se alt - dessverre, sier Montazami til VG.

LES OGSÅ: Svensk TV-frue gifter seg igjen.

- Alle vi fruene er forskjellige. Hver og en bidrar med noe. Det jeg ikke liker, er når noen er slemme uten grunn. Bortsett fra det, så må alle fruene få presentere seg som de vil. Vi omgås ikke privat, men det var kult å få en ny frue inn i serien, sier Montazami om Margareta Svensson (43) - sesongens nye tilskudd.

LES OGSÅ: Margareta Svensson fikk barn med 81-åring

- Aldri løyet

Montazami har vært med helt fra starten og hevder at hun har vært ærlig fra første stund.

- Jeg har aldri servert løgner eller startet bråk. Selv om noen har sett på meg med skråblikk fordi jeg er hjemmeværende, så har jeg holdt fast ved det jeg tror på. Og det liker folk. De ser hvor morsomt det kan være å være husmor, ler 47-åringen.

BESTEVENNINNER: Maria Montazami og hennes nye nabo Mindy Bondu. Foto: Foto: THOMAS ENGSTRÖM/TV3

- Man har et valg i livet. Man kan våkne og synes at alt er fælt, eller man kan være takknemlig for det man har. Ingenting i livet er gratis, og det vil alltid finnes motgang. Men man kan velge å være glad, mener TV-fruen.

Ny bestevenninne

I den nye sesongen får TV-seerne møte Montazamis rykende ferske bestevenninne, Mindy Bondu, en nyinnflyttet nabo. Etter bare fire måneder er hun og Montazami som erteris, og nylig bestemte TV3 i Sverige å spille inn en egen TV-serie kun med de to.

- Det er fantastisk! Vi reiser til Sverige om to dager og skal filme i tre uker. Serien går ut på at Mindy og jeg skal utforske Sverige, sprudler Montazami.

- Både Mindy og jeg er sterke personligheter. Det er herlig å finne en bestevenninne i den alderen jeg er nå. Vi har så mye til felles. I likhet med meg er hun lykkelig gift med fire barn.

GIFT I 21 ÅR: Maria Montazami og ektemannen Kamran, her sammen med sine fire barn, Hannah, Sarah, Emma og Nicholas, samt hunden Bella. Foto: TV3

Bevarer kjærligheten

Montazami holder fortsatt sammen med sin iranske ektemann, Kamran, som hun giftet seg med for 21 år siden.

- Hva er hemmeligheten bak det lange samlivet?

- Kamran og jeg har lært å akseptere hverandres feil, fordi vi har bestemt at vi skal være sammen resten av livet. Det er normalt å krangle, men man må gjøre opp. Jeg vil gå til sengs lykkelig og våkne lykkelig. Og så må man innse at en mann ikke krever så mye. Får han kjærlighet, respekt og mat, så er han fornøyd, ler Montazami.

- Det finnes ikke noe verre enn egoistiske kvinner som bare tenker på seg selv. De vil ende opp ensomme. Mitt råd er at man må by på seg selv.

Krangler om oppvask

Montazami og ektemannen er til tross for sine ulike nasjonaliteter enige om det viktigste.

MED FRA STARTEN: Maria Montazami er den eneste av fruene som har vært med i alle sesongene. Foto: THOMAS ENGSTRÖM/TV3

- Kamran forlot Iran da han var 13 år og har aldri vært der siden. Noen kulturkollisjon har vi aldri opplevd. Vi har vært samstemt i barneoppdragelsen. Hvis ikke, hadde det ikke gått. Jeg er så heldig som fant Kamran, selv om han kan være ordentlig irriterende noen ganger. I dag, for eksempel, ville han på død og liv vaske opp for hånd, mens jeg ville sette alt inn i maskinen. Han vant.

Frue-spesial

Nylig ble det kjent at Montazami og to andre fruer, Anna Anka (41) og Gunilla Persson (53), har sagt ja til en «Slik ble vi svenske Hollywoodfruer»-spesial på nyåret.

- Vi skal mimre. Herlig! Jeg har ikke noe imot Anna Anka. Livene våre har utviklet seg i ulike retninger, forklarer Montazami.

Artikkelen fortsetter under bildet.

DISSE ER MED: F.v.:Maria Montazami, Margareta Svensson (ny frue), Isabel Adrian og Gunilla Persson. Foto: THOMAS ENGSTRÖM/TV3


47-åringen er en «husmor» med mange jern i ilden. Hun selger egne vesker og andre produkter, og snart lanserer hun bok.

- Den får tittelen «Fira med Maria» og tar for seg feiringer av alle slag. Det er allerede full jul hjemme i stua mi, med juletre og alt, siden vi har tatt bilder til boken. Julen er så viktig. Nå kan barna og Kamran se på julegranen til jeg kommer hjem fra Sverige 20. desember. Da er alt klart for feiring med julenisse, julestrømper, gløgg ved peisen og pepperkaker. Vi har en svensk-amerikansk jul.

Glad i fansen

- Hvordan er det å bli omtalt som favorittfruen i serien?

- Jeg ser ikke på meg selv som stjernen i showet. Men jeg er utrolig takknemlig for at jeg har så mange fans. De gjør meg til et bedre menneske. Jeg kommuniserer mye med dem på bloggen min, og jeg sier aldri nei når noen spør om å få ta et bilde med meg. Det er en ære å bli likt for den man er. Jeg håper å være et bra forbilde.

- Hvor går grensen for hva du deler på bloggen og på TV?

- Jeg deler alt! Det eneste jeg må ta hensyn til, er hvis familien min ikke ønsker å delta på alt. Det må jeg respektere.

- Du har aldri vært i Norge, når kommer du?

- Jeg er så lei for det. Jeg kjenner en turguide som skryter så av Norge. Så jeg kommer - æresord.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder