UTE: Mads Fosdal ble den andre som trakk seg fra realitykonkurransen i år. Foto: Fredrik Solstad , VG

«Farmen»-Mads trekker seg

Mads Fosdal (28) trekker seg fra «Farmen» på grunn av at han er tiltalt i en bedragerisak.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I kveldens episode trekker årets andre deltaker seg fra TV 2-programmet «Farmen». Tidligere har dyretolken Vibeke Hoff (61) valgt å forlate konkurransen, og denne gangen er det 28 år gamle Mads Fosdal som drar tidlig hjem, melder TV 2.

– Dere skal vite at jeg har blitt veldig glad i dere alle sammen. Men det har skjedd noe på utsiden, som gjør at jeg må trekke meg, sier Mads gråtkvalt, når han deler den tunge beskjeden med de andre deltakerne.

Så du denne? Trygg Trafikk om kjøring i «Farmen: Både farlig og ulovlig

De andre deltakerne på gården reagerer med sjokk og tårer, og det var noen som tok det tyngre enn andre. Blant dem er Marte Søreide (23), som har fått god kontakt med 28-åringen.

– Jeg blir veldig glad i folk her inne. Spesielt i Mads, sier hun i episoden.

Fosdal sier ikke mye om hvorfor han forlater gården, og sier kun at «det har skjedd noe på utsiden».

Les også: Seere reagerer på «Farmen»-blemme

Tiltalt for bedrageri

Grunnen til at deltakeren nå trekker seg er fordi han er tiltalt i en bedragerisak, og skal møte i Nedre Romerike tingrett i november. Hovedpunktet i tiltalen er svindel av biler som politiet mener han lurte til seg ved å fremlegge falske kvitteringer og kontoutskrifter. I utgangspunktet skulle saken gå for retten da Fosdal fortsatt var inne på gården.

TV 2 har gått ut med saken i morgentimene onsdag, og presseansvarlig for «Farmen» opplyser til VG at saken er publisert i forståelse med Fosdal.

– Mads måtte forlate Farmen på grunn av rettsaken som var berammet mens innspillingen pågikk. Det utgjorde ingen store praktiske utfordringer for den videre gangen i innspillingen, sier presseansvarlig for «Farmen», Alex Iversen til VG.

Fosdals advokat Niels-Christian Schelver Petersen ønsker ikke å kommentere saken utover følgende:

– Fosdal erkjenner ikke straffskyld og vil forklare seg grundig om hendelsene i retten, skriver Schelver Petersen i en epost til VG.

Han opplyser også at Fosdal selv ikke ønsker å kommentere saken.

Mange «Farmen»-seere har reagert på at VG, i likhet med TV 2 og andre medier, har avslørt at Fosdal ryker ut i onsdagens episode av programmet.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder