VINNERGLISET: Det tok litt tid før de innså det, men med beviset på Melodi Grand Prix-seieren i hånda kom også seiersgliset på plass hos Kjetil Mørland og Debrah Scarlett. Foto:Berit Roald,NTB scanpix

MGP-ekspert spår svensk-norsk duell

... men MGP-forfatter Inge Solmo tror Norge ryker i semifinalen

Presidenten for Norges MGP-klubb tror Sverige og Italia blir de sterkeste utfordrerne i Eurovision-finalen, men holder Norge helt i toppsjiktet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Etter å ha vunnet den norske finalen i Melodi Grand Prix med knapp margin, er Kjetil Mørland (34) og Debrah Scarlett (21) klare for å representere Norge i Eurovision Song Contest.

Der vil de møte tøff motstand fra våre naboer i øst. Morten Thomassen i Norges MGP-klubb holder Sverige blant favorittene i Wien 23. mai.

– Sverige stiller med en «up-tempo» låt som kan gjøre det veldig bra, det samme kan Italias operaballade, sier klubbpresidenten.

Måns Zelmerlöws låt «Heroes» stakk av med seieren i Melodifestivalen, svenskenes Melodi Grand Prix, og skal opp mot Mørland og Debrah Scarletts «A Monster Like Me».

– Mange ballader

Thomassen holder den norske balladen helt i toppsjiktet blant de internasjonale bidragene, men tror det blir tøff konkurranse i en finale med mange rolige låter.

– Det er nesten et lite hav av ballader i år. Jeg tror imidlertid vår låt har det som trengs for å skille seg ut, noe som griper fatt i folk. Den kan minne litt om den nederlandske låten som gjorde det bra i fjor, mener Thomassen – det samme gjør VGs musikkanmelder Stein Østbø.

– «A Monster Like Me» er en utypisk Eurovision-låt, men akkurat dette gjør den til en klar outsider. Husk at nederlandske The Common Linnets i fjor tok annenplassen bak Conchita med den lavmælte country-balladen «Calm After The Storm», skriver Østbø.

KRITISK: MGP-ekspert Inge Solmo. Foto:Terje Mortensen,VG

Tror Norge ryker i semifinalen

Inge Solmo har skrevet boken «Absolutt Grand Prix», og følger konkurransen tett både i Norge og internasjonalt. Han sliter med å huske den norske vinnerlåten.

– Den var kjedelig, og den satte ingen spor. Husk at i finalen skal man høre rundt tyve sanger, og som publikum leter man etter noe som henger seg fast. Norge skal slite med å komme seg til finalen, mener Solmo.

Også Dagbladets anmelder Anders Grønneberg mener den norske låten er vanskelig å få øre på, og beskriver den norske duoen som transparent.

– Jeg er enig med Grønneberg i at de framstår som blodfattige. Balladen sliter med å bygge seg opp, og jeg synes refreng og vers går i ett. Fjorårets «Silent Storm» bygde seg i det minste opp i et voldsomt crescendo mot slutten. Ja, om Norge skal komme seg til finalen i år så trenger de noen kraftige blodoverføringer, sier Solmo.

Semifinalene i Eurovision Song Contest avholdes 19. og 21. mai i Wiener Stadthalle i Wien, med påfølgende finale 23. mai.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder