TV 2: - Vi har ingen interneringsleir

PROGRAMLEDER: Gaute Grøtta Grav (34) er programleder også for årets «Farmen», som spilles inn på Berli gård i Aust-Agder. Foto: PETTER EMIL WIKØREN/VG

«Farmen»-deltagere røpet seg før premieren

«Farmen» har ikke premiere før 7. oktober, men allerede nå røper enkelte deltagere at de ikke vinner konkurransen.

Artikkelen er over seks år gammel

Farmen - hjemmeside

Finalen i årets «Farmen» spilles ikke inn før 12. oktober - seks dager etter at første episode har blitt vist på TV 2.

Altså er det ennå uvisst i skrivende stund hvem som stikker av med seieren til slutt.

Flere av deltagerne må nødvendigvis ha røket ut allerede, men hvem det er - og rekkefølgen på dem - er hemmelig.

Synlige i sosiale medier

Nå har imidlertid flere av deltagerne vist seg aktive på Facebook - noe som tyder på at de ikke lenger er på gården i Berli i Aust-Agder. Internett og sosiale medier var fremmedord i 1913 - som er den settingen innspillingen foregår i.

BILDER: Disse er med i «Farmen»

Det at enkelte legger ut statusoppdateringer på sine åpne Facebook-profiler flere uker før finalen, røper at de det gjelder ikke er med i innspurten av realityserien. VG har fått henvendelser fra «Farmen»-fans som ut fra disse observasjonene har lagt to og to sammen.

- Ingen interneringsleir

TV 2 setter liten pris på at VG omtaler saken.

- De som forlater «Farmen», reiser jo hjem til sine gamle liv. Sånn har det alltid vært. Vi har ingen «Farmen»- interneringsleir på Finnmarksvidda, der vi gjemmer mennesker til de har vært på TV. De drar tilbake til jobb, venner og nettverk i sine liv etter hvert som de drar fra gården, forklarer informasjonsansvarlig for «Farmen», Alex Iversen, til VG.

Blir bedt om å ligge lavt

TV 2 er ifølge Iversen svært bevisst aktivitet på sosiale medier, og de snakker med alle utslåtte deltagere om dette. Samtlige blir fortalt at de skal ligge så lavt i terrenget som mulig og selvfølgelig ikke røpe gangen i innspillingen.

FJORÅRSFINALISTER: Joar Søhoel måtte i fjor se seg slått av Ingvild Skare Thygesen i «Farmen»-finalen. Foto: TV 2

- De får beskjed av oss om å lukke de eventuelt åpne Facebook-profilene sine og generelt ligge lavt. Det har også hendt at vi har nektet mennesker å delta i teaterstykker og på offentlige arrangementer - i tillegg til at vi ikke ønsker at de skal opptre i media i den perioden det gjelder. Men så er det vel slik at Facebook og sosiale medier har blitt en så viktig integrert del av menneskers hverdagsliv at det kan være litt vanskelig for noen å holde seg unna, sier Iversen.

- Uheldig

TV 2 oppfordrer de som ryker ut av «Farmen» til å leve et normalt liv så langt det er mulig.

- En statusoppdatering er ikke det samme som å stå fram i VG og fortelle at du er ute av «Farmen». Men det er uheldig, og jeg skal selvfølgelig snakke med deltagerne om dette. Når det er sagt, så er ikke en statusoppdatering på en lukket Facebook-profil nødvendigvis mer alvorlig enn at de går ut og tar en øl eller en kaffe på lørdagskvelden, mener Iversen.

Mulig ny vri

- TV 2 går alltid bredt ut og presenterer deltagerne før de flytter inn på gården - altså lenge før premieren. Er det en løsning i fremtiden å holde deltagerne hemmelig helt fram til TV-serien går på lufta?

- Det er sannsynligvis det som blir konsekvensen av at VG omtaler dette nå, svarer Iversen.

HVA MENER DU?Bør deltagerne holdes hemmelig fram til sendestart? Si din mening i avstemningen til høyre i artikkelen.

VG har vært i kontakt med en av dem som har vært aktiv i sosiale medier de siste ukene. Vedkommende ønsker ikke å kommentere saken, men det faktum at han/hun er tilgjengelig på telefon nå, betyr i hvert fall at gårdsoppholdet er over.
- Disse folkene er ikke kjendiser. Mens innspillingen pågår, er det omtrent bare familie, venner og bekjente som vet at de er med i «Farmen». Det er ingen oppmerksomhet rundt dem før serien vises på TV. Hvis noen virkelig ønsker å finne ut hvem som er ute eller inne på gården, så er deltagerne fremdeles ikke på den interneringsleiren, sier Iversen.

VG ønsker ikke å ødelegge spenningen for TV-seerne og røper derfor ikke hvilke deltagere som har røpet info.

LES OGSÅ: Observerte ulv under «Farmen»-innspillingen

Ikke første gang

Det er ikke første gang at observante TV-seere kan tolke utfall av TV-innspillingen ut fra diverse glipper. Like før finalen i fjor kom TV 2 i skade for å legge ut seiersintervjuet med Ingvild Skare Thygesen (20) to døgn før finalen. Videoklippet lå ute i tre kvarter før det ble fjernet.

Flere ganger gjennom fjorårssesongen kunne årvåkne TV-seere tenke seg til hvem som skulle i tvekamper ved å studere TV-kanalens egne reklamesnutter før den aktuelle episoden. TV 2 røpet også ved et uhell hvem som måtte ryke ut ved én anledning.

«Farmen» var i fjor høst sesongens store TV-suksess med et gjennomsnittlig antall seere på 875.000. Årets innspilling er den niende i rekken for TV 2 siden oppstarten i 2001.

Følg Rampelys på Facebook

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder