TV-anmeldelse «Stian Blipp Show»: Kast kortene, Blipp

Sjarmerende programleder. Stivt program.

Artikkelen er over tre år gammel

TALKSHOW

«Stian Blipp Show»

Norsk TV-serie i 10 episoder

TV2 torsdager kl. 21.40

VG:s terninger viser 3 prikker

Norge er et land med flere gode TV-programledertalenter enn gode TV-programkonsepter.

Nå som et av de største av disse talentene, Bergens skjeggete stjerne Stian Blipp, kommer tilbake etter en tid i opplag, er det i et av TV-mediets mest tradisjonsrike, og – vil mange si – slitne formater: talkshowet.

Les også: Rålekker regndans

Skjønt talkshow? Samtalene utgjør neppe mer enn rundt regnet 1/3 av de 45 minuttene. Resten fylles opp av standup (det er rart hvordan vitser om kvinnedagen og russelåter føles gamle allerede én dag etter at de var fenomener i nyhetene i våre dager), såkalte VB-er (innslag tatt opp på forhånd) og annet smårask.

Byen er Bergen og husbandet er Datarock, og første gjest er den talkshowvennlige Atle Antonsen. Han er der tilsynelatende av rene lanseringsårsaker – han skal selge billetter til D.D.R.-konserten i Oslo Spektrum neste helg. Samtalen preges av brå kast, springende anekdoter og hard klipping.

Blipp virker nervøst lattermild. Det er greit. Han kommer til å bli varmere under den dobbeltspente vesten.

Da Antonsen gir seg i kast med tolkninger på tysk av hits fra Admiral P. og Marcus og Martinus er det meningen vi skal tro at det er «helt spontant». Garvede TV-seere vil selvsagt vite at i den grad det skjer noe spontant i nøye planlagte fjernsynsprogram som dette, så skyldes det hendige uhell.

Thomas Hayes er en fnisete og merkelig energiløs gjest. Enten så fikk han ikke nok sjokolade på sminkerommet, eller så er han simpelthen «too cool for school». Det er vel kanskje også begrenset hvor inspirerende det er bli grillet om bursdager og antall Instagram-følgere.

TALKSHOWDEBUT: Thomas Hayes, Stian Blipp og Atle Antonsen (fra venstre) i første episode av «Stian Blipp Show». FOTO : Eivind Senneset / TV2

Les også: En komisk klassekamp

Samtalen med house-DJ-en «DJ Grandma», Kari Onstad Winge (76), bringer heller ikke mye til torgs, trass i et lovende eksentrisk utgangpunkt. Til sist får vi en «charity challenge» – veldedighetsutfordring på norsk – der Blipp og Jan Thomas møter europeisk mester i jiu jitsu, Kethe Engen, til kamp i ringen i den gode saks tjeneste. Et klassisk «gjør ting han ikke kan»-grep det bare slår sånn passe gnister av.

«Den dype samtalen» er showets beste idé: Blipp som intervjuer en politiker, i dette tilfellet Liv Signe Navarsete, i en trykktank. Forholdene på det som tilsvarer 50 meters dyp får ham til slutt til å kaste programlederkortene og improvisere.

Det burde han prøve oftere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder