KVINNE MOT KVINNE: Tone (17) og Jorun (21) smilte bredt etter fredagens delfinale.. Foto: Olav Hasselknippe

«Idolometeret» koker!

(VG Nett) Rekordmange spår «Idol»-vinner på VG Nett. Nå har over 100.000 stemt!

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

«Idolometeret» har gått varmt, og kl. 17.03 i ettermiddag ble stemme nr. 100.000 registrert. Og fortsatt stemmes det i den uhøytidelige kåringen.

Helt tett

Jorun Stiansen (21) og Tone Damli Aaberge (17) ligger helt tett i «Idolometeret». Jorun har så langt i dag hatt en marginal ledelse, men etter 99.000 registrerte stemmer, snek Tone seg forbi. Etter stemme nr. 100.000 var Jorun igjen knepent i tet.

I fjor ga til sammenligning 63.000 «Idol»-fans på det beste 63.000 stemmer i «Idolometeret».

Det vil være mulig å stemme i «Idolometeret» helt fram til vinneren er kåret etter den ekte avstemningen i kveld.

Unike stemmer
I motsetning til TV 2s telefonavstemning, som er den som gjelder, og hvor TV-seerne kan stemme så mye de vil hvis de vil betale, så kan VG-leserne bare gi én stemme i «Idolometeret» - for hver uke.

Syk Tone
Tone har vært syk de siste par dagene, og i natt måtte hun få hjelp av akupunktør . Nå er hun på bedringens vei. Les også: - Ingen fare med Tone

100.000 STEMMER: Tre timer før finalestart hadde 100.000 VG Nett-lesere stemt i «Idolometeret». Foto: Faksimile, VG Nett

De to finalistene har ikke vært tilgjengelig for pressen i dag. Nå er det øving, øving og øving som gjelder.

Sist fredag fulgte en million nordmenn delifnalen foran TV-skjermen, og over 700.000 telefonstemmer ble registrert. I kveld får 6.600 skuelystne plass i Oslo Spektrum i den direktesendte finalen.

- Skal foregå riktig

Inge Aasen, prosjektleder Tele i TV 2 Interaktiv, forsikrer at kveldens telefonavstemning vil foregå som den skal.

- Vi har gjort alle tiltak for å forsikre oss om at alle stemmer blir registrert. Alt skal foregå ordentlig, som det har gjort ved alle tidligere Idol-avstemninger, sier Aasen til VG Nett.

Aldri vært krøll
- Hvert år spekuleres det i om det har skjedd en feil, men det har aldri vært tilfelle, sier prosjektlederen som forklarer at stemmene og kvitteringene sendes i to atskilte strømmer, og at sen kvittering ikke betyr at stemmene ikke er registrert.

Diskuter!

Også etter kveldens låtfremføring, hvor Tone skal først på scenen, blir det mulig å kaste terning på VG Netts « Folkets røst». Og både før, under og etter finalen går diskusjonen på VG Netts debattsider.

Billetter igjen
I går kveld ble det lagt ut 350 ekstra billetter til finalen i Oslo Spektrum som har vært utsolgt i flere måneder . I skrivende stund er det fortsatt billetter igjen.

UANSETT HVEM SOM VINNER I KVELD - NORGES NYE IDOL MØTER TETT PÅ NETT PÅ VG NETT MANDAG KL. 12!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder