I FARESONEN: A-landskampen i fotball mellom VM-klare Island og Norge på lørdag står i faresonen dersom det blir konflikt mellom TV 2 og Canal Digital. Her scorer  Martin Samuelsen scorer første mål på A-landslaget i VM-kvalifiseringskampen mot Malta i 2016. Foto: Bjørn S. Delebekk

Dette risikerer TV 2-seerne å gå glipp av

Både håndball og fotball står i faresonen dersom TV 2 og Telenor-eide Canal Digital ikke kommer til enighet og det blir svarte TV-skjermer. - Vi forhandler fortsatt, opplyser TV 2s organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand til VG fredag kveld.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Avtalen mellom TV 2 og Canal Digital utløp ved midnatt torsdag, men partene ble som kjent enige om å gi hverandre et ekstra døgn på å bli enige

– Vi håper selvfølgelig at vi klarer å bli enige innen fristen midnatt slik at seerne våre får sett både håndball og fotball på TV 2 lørdag. Dessverre kan vi ikke si noe mer sikkert til alle som sitter og venter nå, men vi skal selvsagt ivareta seerne våre dersom vi ikke klarer å komme til enighet med Telenor. Det er viktig for oss, sier Willand videre.

les også

TV 2 mot Canal Digital: Kjemper om flere hundre millioner

I FARESONEN: Lørdag er det EM-kvalifiseringskamp mot Sveits Håndball-EM damer. På dette bildet scorer Kjerstin Solås sitt første på landslaget i kampen mot Tsjekkia under EM i 2016. Foto: Bjørn S. Delebekk

les også

Canal Digital og TV 2 forhandler fortsatt: Et ekstra døgn

VG skrev torsdag at TV 2 krever et sted mellom 216 millioner og 288 millioner mer i året enn kanalen får nå. VG har fått forståelsen av at dette anslaget gir et godt bilde av hvordan TV 2 vurderer sine økonomiske krav.

Tormod Sandstø, kommunikasjonsdirektør i Canal Digital opplyser til VG at det er litt usikkert hvor lang tid det vil ta før seerne merker konsekvensene av et eventuelt brudd mellom Canal Digital og TV 2. Men allerede lørdag sender TV 2 A-landskampen i fotball mellom VM-klare Island og Norge. Samme dag skal håndballdamene ut i en viktig EM-kvalifiseringskamp mot Sveits som også vises på TV 2.

les også

Over én million seere kan miste TV 2

Onsdag 6. juni tar Norges fotballherrer imot VM-klare Panama på hjemmebane. Bare noen dager senere lørdag 9. juni skal håndballherrene spille playoff til VM mot Sveits og returoppgjøret spilles 12. juni.

NRK og TV 2 deler som kjent rettighetene til årets fotball-VM som avvikles i perioden 14 juni til 15. juli. TV 2s første kamp blir Portugal-Spania 15. juni. Deretter får vi se Danmarks åpningskamp mot Peru 16. juni og Tyskland-Mexico 17. juni.

Det er Canal Digitals parabol- og kabel-TV-kunder som risikerer svarte TV 2-skjermer knappe to uker før fotball-VM begynner. Ingen vet hvor lenge en eventuell konflikt mellom TV 2 og Canal Digital vil vare. Men da Discovery og Canal Digital var i konflikt vinteren 2016, tok det to uker med svarte TV-skjermer før seerne fikk tilbake TVNorge og tolv andre Discovery-kanaler.

les også

Fortsatt ingen løsning i TV-striden

På underholdningsfronten skal vinnerne av «Sommerhytta» kåres i en utvidet direktesending 7. juni. Hver søndag i hele juni blir det også gjensyn med «Truls ala Hellstrøm», hvor Eyvind Hellstrøm lærer Truls Svendsen mer om mat og hvordan bli en bedre kokk.

De serie-interesserte risikerer også å gå glipp av for eksempel Badehotellet». Den femte sesongen hadde premiere 28. mai, og gjennom hele sommeren skal seerne følge stamgjestene på Andersens Badehotell gjennom krisetider, farlig spill og mørke hemmeligheter. Hver tirsdag vises «Station 19» som er en spin-off av «Grey´s Anatomy» og ligger an til å bli en ny publikumsfavoritt på TV 2. Det blir også en ny sesong med favorittene «Hawaii Five-0» og «Mord og historier» med sesongpremiere i juni.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder