BONDEROMANTIKK: Anders Berg og Christin Øren Iversen forelsket seg under fjorårets sesong av Jakten på kjærligheten. Foto: VG

BONDEROMANTIKK: Anders Berg og Christin Øren Iversen forelsket seg under fjorårets sesong av Jakten på kjærligheten. Foto: VG

Forholdet satt på prøve for TV-bonden Anders

(VG Nett) «Jakten på kjærligheten»-bonden Anders Berg (48) innrømmer at forholdet til Christin Øren Iversen (42) ble utfordret da TV-kameraene forsvant fra gården.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Nesten en million seere fulgte i fjor forelskelsen mellom Anders og Christin i den populære TV-serien «Jakten på kjærligheten».

I kveld sendes et program der seerne får høre hvordan det har gått med fjorårets bødner. Anders og Christin forteller om en utfordrende tid etter opptakene.

- Vi hadde en liten periode hvor vi surret litt, men det har vi bare kommet styrket ut av, sier Anders Berg i programmet.

Les også: VG Nett var med på innspilling av «Jakten på kjærligheten»

Forholdet styrket

48-åringen, som fortsatt bor på Bergvad Gård i Nes kommune, ønsker ikke å utdype ovenfor VG Nett hva det var som skjedde i den perioden.

- Nei, jeg ønsker ikke å gå inn på detaljer rundt hva det var. Det kommer en tid etter TV-kameraene hvor man ønsker å ha privatlivet sitt litt i fred, sier han.

Kjæresten Christin Øren Iversen mener at tiden etter opptakene har gjort henne tryggere på forholdet.

- Forholdet vårt er bare blitt sterkere. Vi har lært hverandre bedre å kjenne, og jeg for min del har blitt tryggere og tryggere, sier hun.

Med og uten kameraer

I «Jakten på kjærligheten» blir en gruppe utvalgte bønder presentert på TV. Potensielle friere blir bedt om å sende inn kjærlighetsbrev, men først når TV-opptakene starter får bøndene se hvor mange og hva slags brev de har fått. Og derfra filmes ethvert stevnemøte.

- Det er to forskjellige faser når man går inn i et sånt TV-program. Man har et sterkt ønske om å få kjæreste, og man blir drevet av både sitt eget og andres ønske om at man skal lykkes. Den iveren etter å lykkes blir så sterk at man noen ganger glemmer å stoppe opp og kjenne på de ekte følelsene, sier Anders til VG Nett.

- Da kameraene ble skrudd av måtte vi kjenne etter om det var riktig eller ikke riktig. Man treffes på helt andre premisser. Vi visste hvem vi var foran kameraene, men hvordan var vi når kameraene, presset og mediene ikke var der? sier Anders.

Tidligere i år la han gården sin ut for salg med en prisantydning på 35 millioner kroner. Gården er fortsatt ikke solgt.

Ville gjort det igjen

Han understreker at han aldri ville vært foruten TV-programmet og hele opplevelsen.

- Det har vært en vanvittig opplevelse som jeg ikke angrer på i det hele tatt. Alt det har ført med seg har vært utrolig, og jeg hadde sagt ja til å være med igjen, sier han.

Anders Berg ble også godt kjent med Svein Romundstad (50) fra fjorårets runde av programmet. De to har utviklet et nært vennskap og har allerede besøkt hverandre flere ganger.

- Det er et vennskap jeg setter stor pris på. Vi snakker også sammen en gang i uken på telefon, forteller Anders.

Svein Romundstad traff Oddrun Tingstad (41) i TV-serien, og de to er fortsatt sammen. Det er fjerde sesong av «Jakten på kjærligheten» som sendes denne høsten, og serien har ført flere par sammen.

Siste par ut til å gifte seg var Tore Jardar Johannesen og Michelle Skjønsholt som var med for to sesonger siden. De to giftet seg i sommer, og det blir i kveldens program vist bilder fra det som som for både Tore Jardar og Michelle endte i en svært rørende opplevelse.

Se hele TV-guiden her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder