KLARE FOR SVERIGE: Nantaya og Lars Johan fra serien «Et lite stykke Thailand». Foto: Skofteland Film AS
KLARE FOR SVERIGE: Nantaya og Lars Johan fra serien «Et lite stykke Thailand». Foto: Skofteland Film AS

«Et lite stykke Thailand» solgt til Sverige

TV

(VG Nett) Den norske TV-suksessen om kjærlighet mellom norske menn og thailandske kvinner blir å se på TV i Sverige.

Publisert: Oppdatert: 11.09.11 14:59

SVT har kjøpt første sesong av den Gullrute-belønte serien som gikk på TV Norge i 2008. Serien har blitt omdøpt til «Thaifjord», navnet bygda Tresfjord, hvor mange av mennene bor, omtales som på folkemunne.

- Det er veldig inspirerende, og hyggelig fordi SVT er en kvalitetsbevisst kanal, sier produsent Hilde Skofteland i det lille selskapet Skofteland film, som produserer serien til VG Nett.

- Dokumentarserier er vanskelig å finansiere og dyrt å lage, så det er veldig viktig å få solgt produktene til utlandet, legger hun til. Hvis det blir en suksess på SVT, kan kanskje flere henge seg på, vi føler vi har brutt en barriere nå, sier hun.

- Fordommer blir utfordret

Svenskene tente på den norske tilnærmingen hvor fordommer blir utfordret:

- Ikke all kjærlighet er himmelstormende ved første øyekast. Det finnes også kjærlighet som vokser langsomt og forsiktig. Jeg opplever «Thaifjord» som en varm serie, og setter pris på at den snur opp-ned på våre fordommer og forutinntatte meninger, sier SVT's Jesper Petterson.

Det har også blitt laget sesong to av serien, som mottok tre gullruten-nominasjoner.

I serien får TV-seerne blant annet stifte bekjentskap med 69-årige Lars Johan Nygård, som i første episode av andre sesong fikk en del oppmerksomhet da han forsøkte seg på sushi for første gang.

VGTV: Her går «Thaifjord»-Lars Johan på en skikkelig sushi-smell

Lars Johan er strålende fornøyd med å bli eksponert også i Sverige:

- Det er veldig stas. Blir Tyskland neste? Jeg har til nå kun fått positive tilbakemeldinger fra folk. En må bare være den samme - før, under og etter - så går det bra.