KJENDISKOKK: Gordon og kona Tana Ramsay på en Fox-fest i California i 2011. Foto: Kevin Winter Afp

Gordon Ramsay mistet ufødt sønn

Han er mer kjent for å være streng på kjøkkenet enn
personlig, men TV-kokk Gordon Ramsay takker nå for støtten etter at kona spontanaborterte i femte måned.

Det var på sin egen Facebook-side stjernekokken mandag ettermiddag delte et bilde av kona og ham selv og skrev:

«Hei folkens. Tana og jeg ønsker å takke dere så mye for støtten de siste par ukene. Vi hadde en overveldende helg siden Tana sørgelig nok spontanaborterte sønnen vår etter fem måneder. Vi jobber med å heles som en familie, men vil gjerne takke alle igjen for deres fantastiske støtte og gode ønsker. Jeg vil spesielt sende en stor takk til det fantastiske teamet ved Portland sykehus for alt de har gjort. Gx»

Dronningen om spontanaborten: – Det var helt grusomt.

Fire barn fra før

Ramsay (49) og kona Tana (41) har vært gift siden 1996 og har fire barn fra før, Megan (18), tvillingene Jack og Holly (16) og Matilda (14).

Det var på talkshowet «The Late Late Show with James Corden» at Gordon for en måneds tid siden røpet at han og kona ventet sitt femte barn, med termin i september.

VINNERE: Det var denne Ironman-konkurransen i Lichfield i juni i fjor der begge ektefellene gjennomførte løpet, Gordon Ramsay delte et bilde fra til takketeksten. Foto: Nigel Roddis Getty Images

Ifølge Telegraph møttes paret da hun var 18 år og jobbet 16-timers arbeidsdager på kjøkken. Nå er hun Montesorri-lærer.

Ramsay er kjent fra programmer som «Hells’ Kitchen» og «Ramsay’s Kitchen Nightmares» - den britiske versjonen av «Hellstrøm rydder opp», og har nylig spilt inn amerikanske «MasterChef» i USA.

Har du lest: Halvparten av «Kitchen Nightmares»-restaurantene er konkurs.

– Egentlig myk

Til Telegraph har Tana fortalt at de to er veldig opptatt av familie:

– Folk har et inntrykk av Gordon som ikke stemmer med den mannen jeg er gift med. Når Megan tar med en gutt hjem, kan du se frykten i øynene hans, men Gordon er den første til å få ham til å føle seg hjemme. Gordon elsker å omgi seg med ungene og vennene deres. Han kan være streng, men han kan også være veldig myk. Det er sånn han er.

Flere kjente personer har vært åpne om spontanaborter. Mariah Carey fortalte i 2010 at hun og daværende ektemann Nick Cannon hadde mistet et barn to år tidligere.

Her hjemme har dronning Sonja fortalt at hun mistet to barn: Det første barnet hun og daværende kronprins Harald var gravide med, mistet de halvveis i svangerskapet. I jubileumsserien om kongen og dronningen, fortalte hun at hun syntes det var helt grusomt. Også mellom kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise opplevde kongen og dronningen en spontanabort.

Fikk du med deg: Gordon Ramsay saksøkt for 60 millioner.

Ifølge Helsebiblioteket.no som driftes av Folkehelseinstituttet, oppstår en spontanabort når fosteret støtes ut før det er gammelt nok til å overleve utenfor livmoren. De kan skje så sent som 22. svangerskapsuke, etter det kalles det prematur fødsel. I 97 av 100 tilfeller skjer spontanaborter før uke 12. Det antas at mellom 10 og 30 prosent av alle svangerskap ender i spontanabort.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder