GRIZZLY-MANNEN: Dan Haggerty i sin mest kjente rolle som «Grizzly Adams».
GRIZZLY-MANNEN: Dan Haggerty i sin mest kjente rolle som «Grizzly Adams». Foto: HERITAGE ,

«Grizzly Adams»-stjernen er død

TV

Dan Haggerty, kjent fra filmen «Grizzly Adams» og TV-serien med samme navn, ble 74 år.

Publisert: Oppdatert: 18.01.16 11:24

Den amerikanske skuespilleren døde på sykehuset i Burbank i California i dag, fredag, omgitt av familien.

Hans manager og venn gjennom mer enn 20 år, Terry Bomar, opplyser ifølge ABC og en rekke andre store medier at Haggerty fikk kreftdiagnosen for noen måneder siden.

«En høyt elsket far og venn har gått bort», heter det i kunngjøringen, hvor Haggerty minnes spesielt for sin store sans for humor, sin smittende latter og kjærligheten til familien.

– Hadde en fin jul

Skuespilleren startet med cellegiftkur i fjor sommer for å få bukt med en svulst i ryggen. 74-åringen skal selv ha trodd at han var på vei til å bli frisk, men legen skal senere ha funnet ut at kreften hadde spredt seg til lungene.

– Jeg snakket med ham i går og fortalte ham at vi ber for ham. Jeg sa til ham at jeg var glad i ham, og det siste jeg hørte ham si til meg, var: «Jeg er glad i deg», forteller den sorgtunge manageren til CNN.

Manageren forteller at Haggerty «kjempet hardt til det siste», og at han hadde en fin Thanksgiving og jul med familien.

«The Life and Times of Grizzly Adams» var en filmsuksess i 1974. Tre år senere laget TV-kanalen NBC en serie basert på filmen, også den med Haggerty i hovedrollen som Adams. Haggerty gjorde reprise i rollen i 1982 da det ble laget en ny TV-film om mannen som flyttet ut i villmarken etter feilaktig å ha blitt beskyldt for drap, og som ble bestevenn med en grizzlybjørn.

Dyrevenn

Haggerty var dyrevenn også i virkeligheten. Tidligere skal han ha hatt en leopard, panter og en tiger på ranchen hjemme i Malibu, hvor han praktiserte som dyretrener.

Merittlisten er lang. 74-åringen spilte også i filmer som «Easy Rider» (1969), «Elves» (1986), «Charlies' Angels» (1981) og «The Love Boat» (1983). Ifølge IMDb.com står han også på rollelisten i tre nye filmer som skal ha premiere i løpet av året.

Haggerty, som i starten av karrieren jobbet som stuntmann, ble enkemann i 2008 etter å ha mistet kona i en motorsykkelulykke. Skuespilleren ble selv hardt skadet og lå en stund i koma etter ulykken. Paret hadde tre døtre. Haggerty hadde i tillegg to barn fra et tidligere ekteskap. Han kom opprinnelig fra Wisconsin.

Mange bortganger

En rekke celebriteter har gått bort etter inngangen til det nye året. Nyheten om at David Bowie hadde gått bort, slo ned som en bombe 10. januar. I går kom også nyheten om at Hollywood-stjernen Alan Rickman er død – og senere på kvelden ble det kjent at Celine Dions manager-ektemann René Angélil også har gått bort. Alle de nevnte hadde kreft.

Her kan du lese mer om