Ringte kona etter Duff-kyss ** Mistet nesten USA-jobb ** Fikk hjelp fra Skarsgård

Harr om filmkyss: – Man pusser tennene litt nøye

I TV-serien «Younger» kysser Thorbjørn Harr (41) Hilary Duff
(28). Men det var så vidt han rakk jobben.

 • Ingvill Dybfest Dahl
 • Terje Bringedal (foto)
 • Mathias Jørgensen

Artikkelen er over fire år gammel

Han har nylig spilt vikingjarl og birkebeinerkonge, men mandag får du se Harr i en ny serie fra «Sex og singelliv»-skaperen Darren Star.

Da Thorbjørn kysset Hilary Duff under innspillingen i 2014, gikk paparazzi-bildene verden rundt. De fikk også oppmerksomhet i Norge.

Bakgrunn: Harr kysser Hilary Duff.

Ringte kona

– Akkurat den scenen spilte vi inn ute på location i New York. Paparazziene får ikke være på settet, men det er en regel om at de ikke kan stenges med enn 150 meter ute. Så jeg så i øyekroken at de sto og tok bilder. Da skjønte jeg at «Her må jeg ringe hjem til kona, for dette kommer til å komme ut», forteller Harr smilende til VG.

– Hva sa du i den samtalen?

– Jeg hadde fortalt at det var noe kyssing i manuset, og hun er veldig kul på det, men det er jo greit å vite før det kommer i pressen! Påpeker han.

Skuespilleren er gift med arkitekt Tai Victoria Grung (40) og paret har tre barn sammen.

– Hvordan forbereder du deg til en kyssescene?

– Det er ikke så mye forberedelse, det er ikke noe man øver på. Men man har en liten prat med medspilleren om hvordan reglene er, det er lurt å prate gjennom sine egne rammer og begrensninger. Man pusser vel også tennene litt nøye – og håper at kollegaen gjør det samme, selvfølgelig!

Leste du: Thorbjørn Harr kåret til Norges mest sexy mann.

TILTREKKES: Hilary Duff som forlegger Kelsey Peters og Thorbjørn Harr som forfatter Anton Bjornberg i «Younger». Foto: Endemol/TV 2

– «Full passion»

Harr har spilt romantisk interesse flere ganger siden «Frida – med hjertet i hånden» i 1991, blant annet i komedien «Mars & Venus» i 2007. Han hevder leende at han har blitt mer profesjonell i tilnærmingen til de intime scenene siden «Frida».

– Men det er alltid litt spesielt med de scenene der. Du må jo gå inn i det med alvor og «full passion», men så er det også en rar avstand der, siden det er jobb. Det er en gyllen regel at når regissøren sier «takk», da er det over. Det er veldig viktig!

HJEMME: Thorbjørn Harr er nå i gang med å spille inn «Askeladden», og veksler mellom å jobbe i Norge og Praha. Her er han på taket av Oslo. Foto: Terje Bringedal VG

Harr flirer igjen.

– Det er ofte man gjør sånne scener, men akkurat den med Hilary Duff ble jo så voldsom fordi det ble så mye presse rundt det. Da ble det plutselig noe mer enn bare den lille scenen.

Fikk du med deg: «Vikings»-skaperen hyller Harr.

– Hvordan opplevde du oppstyret?

– Det var helt vanvittig å oppleve oppmerksomheten rundt Hilary Duff. Det er kjente folk i Norge som klager over å være kjendis her, men det er jo strengt tatt ikke så ille. Hun var fotfulgt av paparazzier. Når hun våkner om morgenen står det paparazzier utenfor huset hennes og følger etter henne der hun kjører. Det trykket hun lever med er helt absurd, sier Harr.

– Her hjemmefra er man litt vant til at det av og til kommer sånne ting. Men det som var rart nå var at det sto i mange utenlandske aviser i hele verden: «Der er Hilary Duff – og hvem er han rare der med rødt skjegg?». Han ler før han legger til:

– I tillegg var det midt oppi skilsmissen hennes som ble blandet inn, så det var bare rart å oppleve. For min del var det bare gøy.

Leste du: Hilary Duff skiller seg fra ektemannen.

JOBBVENNER: Hilary Duff som Lesley og Sutton Foster som Liza i «Younger» som sendes på TV 2 Livsstil mandager. Foto: Endemol/TV 2

Risikerte å miste rollen

Men det var på hengende håret at Harr rakk fram i det hele tatt. Han hadde problemer med å få visum fra den amerikanske ambassaden, og serieskaperne sendte til og med over advokater fra USA.

– Det var helt vanvittig! Etter mye fram og tilbake sa de til slutt en mandag: «Om du ikke er her på torsdag, mister du rollen». Jeg snakket med advokater, var på ambassaden, og til slutt: onsdag klokken 12.30 gikk jeg ut av den amerikanske ambassaden med visum i orden. Da skulle flyet til New York gå fra Gardermoen klokken 14. Jeg løp ned på Nationaltheatret, tok et flytog og rakk flyet, forteller skuespilleren.

Fikk du med deg: Duff sliter etter bruddet.

BIRKEBEINER: Thorbjørn Harr som Inge Bårdsson i filmen «Birkebeinerne». Foto: Ian Brodie Paradox Film

– Hva skjedde da du kom fram?

– Da jeg kom til New York tenkte jeg at det var kostymeprøver og leseprøver en stund før jeg skulle begynne å spille. Men jeg kom til hotellet på kvelden, og da jeg ble hentet på morgenen ble jeg kjørt rett inn på filminnspilling. Plutselig gikk det opp for meg «Jeg skal spille nå!» Men den scenen hadde jeg heldigvis gjort på audition flere ganger, så jeg visste hva det dreide seg om. Men det var et voldsomt møte med Hilary Duff!

Har du lest: Harr bjeffer som John Travolta.

Og starten var ikke det eneste som kom brått på Harr. Da han kom på settet hadde Darren Star skrevet inn en ekstra bit i manuset:

– Det var en scene der jeg skal lese opp fra den boken min rollefigur har skrevet. Det ville han at jeg skulle lese på svensk. Og én ting er å få en tekst på svensk og lære seg den, det hører ikke amerikanerne forskjell på likevel, som Darren sier. Men jeg måtte oversette fra engelsk, og det er ikke bare-bare. Man tror man kan svensk, men man kan egentlig ikke det, medgir Harr og smiler igjen.

– Nervøs og stresset endte jeg med å ringe Gustaf Skarsgård, som jeg hadde jobbet med i «Vikings», for han kunne skjønne stressnivået og problematikken. Og han oversatte og leste opp over telefonen, mens jeg tok opp så jeg kunne gå og høre på det i de timene jeg hadde til rådighet. Så jeg har beklaget til Sverige for særs dårlig svensk, men det får gå!

VIKING: Clive Standen og Thorbjørn Harr i «Vikings» sesong 2. Foto: Bernard Walsh HBO

Serieskaperen Darren Star er mest kjent for å ha skapt de originale «Beverly Hills 90210» og «Melrose Place», og på «Sex og singelliv» skrev han også manus.

Harr forsøkte å få Star til å gjøre rollen som Anton norsk: siden den delvis var inspirert av Karl Ove Knausgård og Harr selv er norsk. Men det gikk serieskaperen ikke med på: Han mener amerikanerne ikke aner noe om nordmenn.

Mer om Duff: Hilary Duff ble mamma.

– Tøft å balansere jobb og familie

– Etter to sesonger med «Vikings», og nå «Younger», hvilke reaksjoner har du fått i utlandet?

– «Vikings» har vært vist verden rundt, så der har jeg vært på ferie mange rare steder og blitt kjent igjen – i hvert fall når jeg har skjegg… Når jeg er barbert er det ingen som kjenner meg igjen. Men det er gøy! Det er noe helt nytt at man gjør noe som betyr noe for folk i Australia og Japan. «Vikings» har vært superviktig for min karriere, selvfølgelig. På grunn av den rollen har jeg fått muligheter som aldri har vært der før, sier Harr.

– «Younger» har blitt en ganske stor hit i USA, så det er jo veldig gøy å være med på noe sånt.

TETT PÅ: Harr og Duff i en av flere intime scener i «Younger». Harr syntes det var kjempegøy å jobbe med Duff. Foto: Endemol/TV 2

– Hva synes barna dine om å ha en pappa som er skuespiller?

– De ser ikke så mye av det jeg gjør. Jeg synes det er like greit at de ikke har noe forhold til meg som skuespiller. Men de to eldste så «Birkebeinerne», og det er jo gøy når de ser det. De skjønner jo litt hva det dreier seg om, men jeg tenker det er deilig at det er noe annet enn en del av familielivet.

Hilary Duff om spiseproblemene: – Jeg var altfor tynn.

– Du driver med teater, jazz og film- og TV: Hvordan balanserer du det med en hverdag som trebarnspappa?

– Det er jo tøft akkurat det der. Det er av og til et dilemma om man får tilbud som man vet kommer til å innebære mye reising, da er det litt vanskelig å velge. Men jeg har en fantastisk familie som backer meg opp og pusher meg til å gå videre, så det er veldig fint! Noe av det fantastiske med skuespilleryrket er jo å kunne gjøre forskjellige ting, så derfor håper jeg å kunne fortsette med å veksle mellom alt mulig.

– Har du agent i USA?

– Det er en «catch 22» i USA: For å få gjort noe, må du ha agent, og for å få agent, må du ha gjort noe. Jeg var jo så heldig at «Vikings» søkte litt i Norge etter skuespillere. Det var mitt første steg. Men da jeg fikk den jobben og serien ble såpass stor i USA, var det flere agenter som tok kontakt. Så nå er det noen som jobber litt på mine vegne der borte, og det er jo helt absurd, men det er gøy!

Harr smiler igjen i Oslo-solen.

FORNØYD: Thorbjørn Harr er glad for å kunne kombinere teater, film, TV og jazzmusikk. Her møter han VG for å snakke om sin nye TV-serie. Foto: Terje Bringedal VG

Les også

 1. Filmanmeldelse: «Birkebeinerne»

  SJUSJØEN (VG) «Birkebeinerne» finner aldri riktig ut av balansegangen mellom å være et nasjonalepos og det…
 2. Hilary Duff om spiseproblemene: - Jeg var altfor tynn

  I et ferskt intervju innrømmer Hollywood-stjernen at hun har hatt et anstrengt forhold til mat.
 3. Han er kåret til Norges mest sexy mann

  Motebladet ELLE har kåret skuespiller Thorbjørn Harr (40) til «Norges mest sexy mann».
 4. Thorbjørn Harr kysser Hillary Duff

  Skuespiller Thorbjørn Harr (40) kliner til med skuespiller Hillary Duff (27) i en lidenskapelig scene i TV-serien…
 5. «Vikings»-skaperen hyller Thorbjørn Harr: - Vil ha ham med i flere prosjekter

  «Vikings 2» åpner med norske Thorbjørn Harr i bar overkropp i en gigantisk slagscene.
 6. TV-premiere: Lovende viking-underholdning

  Det var vel ikke akkurat sånn i vikingtiden, men vi kan like underholdningsversjonen av vikingtiden og vikingkjempen…
 7. Hilary Duff har hatt det tøft etter bruddet

  Hilary Duff (26) og ektemannen separerte seg i januar. Nå innrømmer stjernen at tiden etter bruddet har vært tung.

Mer om

 1. TV-serier
 2. Hollywood

Flere artikler

 1. Pluss content

  Harr om kysset med Hilary Duff: Man pusser tennene litt nøye

 2. Thorbjørn Harr i Julianne Moore-film

 3. Kjendisnettsteder: Hilary Duff og Matthew Koma har giftet seg

 4. Hilary Duff (31) er forlovet

 5. Instagram-bilde av Hilary Duff og datteren vekker reaksjoner

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder