MGPjr-PROGRAMLEDERE: Ingrid Gjessing og Kåre Magnus Bergh skal lede den norske finalen i september, men får ingen nordisk finale å boltre seg i. Foto:
MGPjr-PROGRAMLEDERE: Ingrid Gjessing og Kåre Magnus Bergh skal lede den norske finalen i september, men får ingen nordisk finale å boltre seg i. Foto:

Stopp for MGP Nordic

TV

(VG Nett) Norge skulle arrangert MGP Nordic-finale i høst, men det blir ikke noe av.

Publisert: Oppdatert: 05.05.10 20:03

Danmark og Sverige har nemlig bestemt seg for å droppe ut av MGP Nordic, så da blir det ingen finale i Oslo i november. Mens Danmark har bestemt seg for heller å satse på å bygge ut den nasjonale finalen, har Sverige besluttet å legge hele Melodi Grand Prix Junior-prosjektet på is enn så lenge.

- Det stemmer, bekrefter Eva Bie, prosjektleder for MGP Jr i NRK, til VG Nett.

Bie presiserer likevel at det i første omgang er snakk om en pause i MGP Nordic, og at det kan være at tradisjonen hentes opp igjen senere. MGP Nordic ble første gang arrangert i Danmark i 2000.

Satser stort nasjonalt

- Vi skulle gjerne sett at MGP Nordic gikk sin gang også i år. Den nordiske finalen har vært en maskin i årshjulet, og vi var innstilt på å være vertskap i høst. Når det nå har blitt sånn, så satser vi heller stort på den norske finalen 4. september. Vi arver en god del av dekoren til Eurovision, så det skal bli bra, forklarer Bie.

Hun legger til at det i tiden fram mot den norske finalen vil bli mulig å se finalistene i aksjon i flere sendinger på NRK Super. Første presentasjon av samtlige 10 finalister fant sted påskeaften.

- Det er ikke bare finalen som kringkastes. I fjor sendte vi totalt 1540 minutter med MGPjr- stoff på NRK Super, opplyser prosjektlederen.

Alt om MGjr på programmets hjemmesider

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skal ikke kjede seg

Alle MGPjr.-deltagerne har fått beskjed om at det ikke blir noen nordisk kamp i år.

- Fokuset for barna blir i stedet på den reisen de gjør . Nå venter det leirskole, hvor de blant annet skal lære om presse, og de skal spille inn CDen med hver sine låter. De skal også være en del av en stor MGPjr.-konsert i Trondheim. Årets deltagere får faktisk flere opplevelser enn det som har vært vanlig i konkurransen, forsikrer Bie.

Én eller to vinnere

Tidligere har de nasjonale finalene kåret to vinnere. Selv om de har vært rangert til 1. og 2. plass, har begge fått konkurrere om seier i MGP Nordic.

- Om vi kårer én eller to vinnere i september, har vi ikke bestemt oss for ennå, sier Bie og legger til at det er et svært høyt musikalsk nivå i år.

Norge har vunnet MGPjr. to ganger. Første ut var den da 11 år gamle Celine Solemsløkk Helgemo fra Orkdal med «Bæstevænna». Deretter håvet gruppa The BlackSheeps inn seieren med «Oro jaska beana». fjor var det Sverige som stakk av med seieren.

Årets MGPjr-programledere er Ingrid Gjessing (32) og Kåre Magnus Bergh (31).

Finland skal fortsatt arrangere nasjonal finale.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

Få underholdningsnyheter på Facebook

Her kan du lese mer om