POPULÆRE: Cora (Elizabeth McGovern) og Robert (Hugh Bonneville) er to av hovedrolleinnehaverne i Downton Abbey. Foto:ITV,

Enda mer «Downton Abbey»

Sesong fem av suksesserien er i ferd med å runde av, men TV-seerne slipper å ta farvel med den populære herskapsstaben.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

«Downton Abbey» har fornyet kontrakten, og det er dermed duket for runde seks av det britiske dramaet. Innspillingen starter til neste år.

– Vi har fått en enestående mottagelse på handlingen, skuespillet og produksjonen i «Downton Abbey» i år, og hele teamet er henrykt over å gå i gang med en ny sesong, sier sjefprodusent Gareth Neame i Carnival Films i en uttalelse via ITV.

– Nå får publikum se hva som skjer med de høyt elskede rollefigurene, legger han til.

Den offisielle «Downton Abbey»-kontoen på Twitter har også meldt nyheten.

I hjemlandet Storbritannia har i snitt 10 millioner seere benket seg foran den populære Crawley-familien og tjenerstaben. I Norge har serien hatt opp mot 700.000 seere.

Starten på sesong fem i september i år, hvor handlingen er lagt til 1924, fikk terningkast fem av VGs anmelder. Tidligere sesonger har høstet seksere.

Det er fortsatt Julian Fellowes som skal skrive manus.

VG+:Slik har «Downton Abbey» endret oss (krever innlogging)

DISKUTER: Hva er ditt forhold til «Downton Abbey»? Hvilken rollefigur er din favoritt? Kjør debatt i kommentarfeltet nederst i artikkelen.

Prisbelønt

«Downton Abbey» er også en massiv suksess i USA. Serien har høstet både Golden Globe-trofeet og en rekke EMMY-statuetter. Mens siste episode av sesong fem snart har rullet over skjermene i Storbritannia og Norge, ligger amerikanerne et godt stykke etter sendeskjema. De har ennå ikke startet å sende den ferskeste sesongen.

I Norge er det NRK1 som sender serien.

«Downton Abbey» hadde premiere i 2010.

MinMote: «Downton Abbey»-stilen erobrer verden

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder