HVEM ER DE?: Les saken, så finner du ut hvem som skal gi karakterer til «Skal vi danse»- deltakerne i år. Foto:Helge Mikalsen,VG

Her er de nye «Skal vi danse» -dommerne

Gyda Bloch Thorsen og Toni Ferraz blir Trine Dehli Cleves
kolleger i dommerpanelet i kveld. De er bestemt på at de hverken hopper etter Tor Fløysvik eller noen andre.

Artikkelen er over fem år gammel

Dommerpanelet slankes til tre faste i høst, med én gjestedommer som kommer inn litt senere. Trine Dehli Cleve er det eneste kjente ansiktet igjen. Ute er Karianne Stensen Gulliksen, Christer Tornell, og – Tor Fløysvik, som er den som har fått mest oppmerksomhet av dommerne så langt i «Skal vi danse» .

Men både Thorsen og Ferraz bedyrer at de ikke skal fylle noens sko.

- Vi har egne sko! Det verste man kan tenke seg at man skal «overta» for noen andre, sier Ferraz.

- Jeg tenker ikke på dem som var her før eller hva de gjorde – da ligger du bakpå hele tiden. Vi må etablere oss som vi er, sier han bestemt.

Bloch Thorsen er likevel ingen novise i «Skal vi danse»-sammenheng. Hun har vært med flere sesonger som danser – og nå sitter hun altså på den andre siden av bordet.

- Etter fem sesonger vet jeg hvordan det er å stå på gulvet og danse. Men dette er noe helt nytt, det er tryggere å stå der ute, sier hun og peker mot dansegulvet i Nydalen.

HER ER DOMMERTRIOEN: Veteran Trine Dehli Cleve sammen med Antonio Marlone «Toni» Ferraz og Gyda Bloch Thorsen. Foto:Helge Mikalsen,VG

Toni Ferraz har vært profesjonell danser og underviser ved kunsthøyskolen i Oslo, og er koreograf. Han er godt vant med å vurdere folk.

-På kunsthøyskolen underviser jeg i partnerarbeid. Det vil si både løfteteknikk og kommunikasjon. Så jeg kommer til å se mye på kjemien, hvem som leder - og på tilliten de har overfor hverandre.

Ingen av dem har bestemt seg for å være «slemme» før de setter seg i dommerstolen. Her skal profesjonaliteten skinne gjennom.

-Kritikken skal være konstruktiv! Vi skal ikke rakke ned på noen bare for å gjøre det. Vi skal fokusere på det man kan forbedre, sier Ferraz. Bloch Thorsen legger til.

-Dette er den tiende sesongen. Alle som er med nå vet hva slags blodslit det er, og hva det krever hvis du har lyst til å prestere. Da skal ikke vi halshugge dem.

-Men vi skal ikke stryke dem medhårs hvis de ikke har gjort jobben den uken. Da har man ulike måter å uttrykke seg på, sier Dehli Cleve, som blir veteranen i høst.

Hun tror utskiftingen kan være godt for programkonseptet.

- Jeg har hatt det kjempefint med de andre kollegene. Men det er jo slikt her i verden at ingenting varer evig. Jeg tror kanskje Tor og jeg hadde fått noen faste «roller», at vi ble litt forutinntatt. Med to nye kan det bli litt mer spennende å høre etter hva vi faktisk sier.

KLAR FOR TIENDE SESONG: Trine Dehli Cleve, Toni Ferraz og Gyda Bloch Thorsen. Sistnevnte har selv vært med som deltaker i «Skal vi danse». Foto:Helge Mikalsen,VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder