EROBREREN: Kåre Conradi og Ellen Dorrit Petersen spiller hovedrollene i vinterens store dramasatsing på NRK1. Foto: Mattis Sandblad/VG

Disse skal erobre TV-våren

I februar er endelig den norske dramaserien «Erobreren» premiereklar. Serien som er en av NRKs mest påkostede noensinne, vil bli et av vårens store høydepunkter på norsk TV.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

- Dette er en av våre aller største dramasatsinger gjennom tidene og vi gleder oss veldig til premieren i midten av februar, sier Lise Storm Hansen, kanalsjef i NRK 1 til VG.

Serien er basert på Jan Kjærstads trilogi «Forføreren» (1993), «Erobreren» (1996) og «Oppdageren» (1999). I hovedrollen som Jonas Wergeland, «mannen med den magiske penis», møter vi Kåre Conradi. For øvrig er det 80 skuespillere med i serien.

STERKE TV-KORT: Bård Tufte Johansen og Harald Eia, Eyvind Hellstrøm og Katarina Flatland. Foto: VG/NRK

Mange storsatsninger

Men allerede i de neste ukene ruller NRK1 ut den ene storsatsingen etter den andre. Lørdag er det klart for direktesendt Idrettsgalla fra Hamar, og sesongpremiere på «Norsk attraksjon» med Linda Eide. Søndag kommer den nye storslåtte BBC-serien BBC «Ei iskald verd», hvor vi i unike opptak får se hva som skjuler seg i isen både i Arktis og Antarktis.

Mandag er det premiere på den nye norske dokumentarserien om bjørnungene Salt og Pepper.

Mandag 16. januar er Bård Tufte Johansen og Harald Eia tilbake med en helt ny moroserie, «Brille».

Også denne vinteren kommer Melodi Grand Prix til å prege lørdagskveldene. Første delfinale er 21. januar.

TV-vinner

En annen sikker TV-vinner er «Mesternes mester» som sendes på senvinteren etter at den norske vinneren av Melodi Grand Prix er kåret.

Duoen Øystein Bache og Rune Gokstad har for lengst løst alle julenøttene. Når våren kommer blir det «Mongolia Rally» i en pensjonert brannbil.

På mandag er det TV 2-premiere for Katarina Flatland og hennes «Sønner av Norge», hvor vi følger fire norskamerikanere i USA som alle leter etter en kjæreste fra gamlelandet.

Neste torsdag er det to premierer på TV 2, først ut er «Komikameratene». Kanalen har samlet fire av Norges beste komikere, (Sturla Berg-Johansen, Tommy Steine, Rune Andersen og Jonas Kinge Bergland for å lage det de håper skal bli det ultimate humorshow. Litt senere på kvelden er forbrukerdetektiven Solveig Barstad på plass med sitt nye magasin «Redd ferien min»,

Premierepause

Deretter blir det en liten premierepause på TV 2 til 25. januar. Da er det klart for «Til toppen av Norge», før det er klart for vinterens store talentkonkurranse «The Voice» 27. januar. Samme kveld slipper også «Kollektivet» og «Dyrepasserne» til.

Lørdag 28. januar er det klart for «Hver gang v i møtes» med kjente underholdningskrefter som Halvdan Sivertsen, Anne Grete Preus, Bertine Zetlitz, Vinni, Elvira Nicolaysen, Øystein Dolmen, Jan Eggum.

Av konkurransehensyn er både TVNorge og TV3 forsiktige med å gå ut med premieredatoer. Slik ser TVNorges premiereliste ut så langt:

«4-stjerners middag» 16. januar, «Berserk mot Sydpolen» 19. januar. «71° nord - Norges tøffeste kjendis», «Winter Wipeout», «Den store skoledugnaden», «Hvem kan slå Aamodt og Kjus», «Bingobanden», «Damene først», «Endelig ferie», «Thomas Giertsen: Helt perfekt» og «NAV».

Eyvind Hellstrøm blir en sentral del av TV3s vårsatsing. Først blir det «Hellstrøm inviterer» nå i januar, Dessuten er han aktuell med et nytt konsept som TV3 ikke ønsker å si noe om nå, senere på våren.

Mars er måneden for kanalens realitysatsing denne vinteren. Da er det premiere både på »Robinsonekspedisjonen« og «Paradise Hotel» I februar blåser TV3 liv i «Vis meg ditt kjøleskap» med Mia Gundersen som programleder. «Luksusfellen» er tilbake i april. I tillegg kommer «Dansken og Fingern» med et nytt konsept på TV3 denne våren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder