HYLLET AV DELTAKERNE: Bjørn Tore Bekkeli vant «Robinson» i år. Han ble stemt frem av de andre deltakerne. Foto: TV 3

Bekkeli vant Robinson: - Jeg har aldri følt meg mer verdig!

Bjørn Tore Bekkeli (41) vant andre sesongen av «Farmen» i 2003. I dag ble han kåret til den mest verdige «Robinson»-deltakeren.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I kveldens «Robinson»-finale gikk den tidligere «Farmen»-vinneren til topps for andre gang i norsk reality-historie. Det har ingen klart før ham.

- Jeg har aldri følt meg mer verdig! Jeg har vist at jeg har forståelse for spillet. Jeg er så stolt at jeg holder på å dø, jubler Bekkeli til VG.

Bekkeli var 31 år gammel og «fri som fuglen», da han vant «Farmen». Nå er han 41 år og har samboer og en datter på to år. Familien var en stor motivator.

STRÅLENDE FORNØYD: Bekkeli synes det var tøft å være borte fra familien. Men er utrolig stolt over at han vant. Foto: TV 3

- Det er ekstremt tungt å reise fra barnet sitt så lenge. På «Farmen» handlet det bare om meg. På «Robinson» handlet det om familien. Viljen jeg hadde til å kjempe og vinne for familien var det som gjorde at jeg vant i år, forteller Bekkeli, som skal bruke gevinsten på 300.000 kroner på nytt hus i Fredrikstad.

Sterke opplevelser

For Bekkeli har oppholdet på den øde øyen i Malaysia vært surrealistisk herlig, men saltvann og varmegrader har langt fra overskygget de sterke opplevelsene han fikk i møte med tidligere deltakere fra både «71 grader nord», «Farmen», «Robinsonekspedisjonen» og «Paradise Hotel».

- Det har vært ekstremt tøft, fordi min reality-preferanser stemte ikke. De første dagene var jeg i «Farmen»-modus der alle jobbet mot et felles mål, men så møtte vi de andre deltakerne, og da slo «Robinson»-tilværelsen rett i trynet på meg, sier Bekkeli om allianse-spekuleringen, som startet for alvor tidlig under ekspedisjonen.

NYE UTFORDRERE: I år sendte TV 3 inn nye utfordrer fra både «Farmen» og «71 grader nord». Fra venstre Mikkel Isak Eira (44), Grethe Dahle Thorsen (25), ,Ingvild Skare Thygesen (20), Bjørn Tore Bekkeli (40), Mari Wedum (28) og Eivind Antonsen Segtnan (30). Foto: TV3


I løpet av årets sesong har TV-seerne sett Bekkeli i en haug av heftige krangler med de andre deltakerne. Årest vinner tror det handler om at han er ærlig og «100 prosent seg selv».

- Settingen gjør at man får følelsen uten på kroppen, både når det kommer til glede og sorg. Siden jeg er meg selv og veldig ærlig, så sier jeg i fra når jeg mener noe, også må kamera til stede. Jeg er et følelsesmenneske og klarer ikke holde kjeft, sier han om utbruddene, og legger til:

- Jeg har klart å vinne to ganger selv om jeg er stor i kjeften!

Full av fordommer

Bekkeli reiste ned til Malaysia full av fordommer, særlig overfor «Paradise»-deltakerne. Det vanskeligste for ham under oppholdet var å bygge gode relasjoner med de andre deltakerne.

- Jeg brukte mye energi på ikke å dømme ut i fra det jeg visste om dem fra TV, og heller bli kjent med personene. Jeg ble positivt overrasket, sier han.

Bekkeli mener man ikke kommer langt i ekspedisjonen om man ikke får god kjemi med de andre deltakerne.

- Når TV 3 omtaler programmet som et psykologisk spill, blir det feil - det er et sosialt spill. Er du ikke smart ryker du ut, forklarer han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder