DAGEN DERPÅ: Slitne etter nattens feiringer, men strålende fornøyde med gårsdagens seier, møtte Mørland og Debrah Scarlett pressen søndag ettermiddag. Foto:Trond Solberg,VG

MGP-vinnerne: – Skjønner at Eurovision-fans vil se noe spektakulært

OSLO PLAZA (VG) Mørland og Debrah Scarlett er enige i at vinnerlåten «A Monster Like Me» ikke er noen typisk Grand Prix-låt, men vil ikke gjøre store endringer for å tilfredsstille kritikerne.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Med hver sin cola – utmattede etter nattens feiring – møter Kjetil Mørland (34) og Debrah Scarlett (21) VG i resepsjonen på Oslo Plaza.

– Jeg tror jeg fikk fire time søvn i natt, forteller Debrah.

Etter finalen i Melodi Grand Prix fulgte drøyt tre kvarter med seiersintervjuer på scenen, før ferden bar videre til etterfest med resten av finalistene. Der ventet også familiene til de nybakte vinnerne.

– Det var utrolig fint at vi fikk mulighet til å skåle en siste gang med alle finalistene, og si takk for den fine tiden vi har hatt sammen, sier Debrah.

Kommentar om vinnerlåta:Det enkleste er det mest effektive

Trodde på seier

Som musikere kaller de seg Mørland og Debrah Scarlett, og det var mange som lot seg overraske da duoen gikk helt til topps i Melodi Grand Prix, kun noen få tusen stemmer foran Erlend Bratland.

I forkant av finalen var det imidlertid flere oddsselskaper som holdt duoens «A Monster Like Me» som en av favorittene. Selv vil de heller ikke gå med på at de var «outsidere» i konkurransen.

– Vi følte oss ikke som «outsidere» sammen med de andre finalistene. Mørland er nok litt mer beskjeden enn meg, men jeg gikk for å vinne, sier Debrah, og makkeren er enig.

– Man må alltid gå for å vinne, man må tørre å tro på det, sier Mørland.

– Hvem så dere på som den største utfordreren?

– Jeg må ærlig innrømme at Karin Park var helt fantastisk. Jeg skjønner ikke at hun ikke kom til gullfinalen – jeg er nesten litt skuffet over Norge, sier Debrah – mens Mørland trekker frem Idol-vinneren Jenny Langlo.

Glapp du finalen? Her er VGs anmelder sin vurdering av alle artistene!

Vil ikke endre mye

Etter å ha sett et filmklipp av Debrah Scarlett som opptrådte på The Voice – den gang under fødselsnavnet Joanna Bussinger – fant han imidlertid det låten manglet. I november sendte han en tekstmelding til 21-åringen, og spurte om hun ville bidra med den kvinnelige vokalstemmen.

– Denne sangen er på ingen måte laget med tanke på Melodi Grand Prix. Jeg skrev denne låten for rundt tre år siden, men den har bare blitt liggende i en skuff, sier Mørland.

Til tross for en sterk låt, og gode sangprestasjoner, har duoen fått kritikk for å være kjedelige og lite minneverdige. De har imidlertid ingen planer om å pøse på med glitter og glamour når de skal representere Norge i Eurovision Song Contest.

– Dette er en sang om noe kjært og jordnært, og den tilbyr noe veldig annerledes. Den «teaser» lytteren hele veien, sier Debrah.

– Det jeg kan tenke meg er at det tar enda mer av mot slutten, at selve eksplosjonene og sceneshowet blir større, men vi må beholde roen. Det er et ærlig budskap, legger Mørland til.

– Ja, jeg skjønner at de som er skikkelige Eurovision-fans vil se noe spektakulært. Men vi formidler noe som er mer skjørt og ekte, låten skal ikke være veldig glamorøs, sier Debrah.

Les også:Spår svensk-norsk duell i MGP-finalen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder