STORFORNØYD: Debrah Scarlett og Kjetil Mørland, sammen med det norske teamet, i green room etter opptreden. Foto:NRK,

Debrah etter finale-opptredenen: – Det var en dramatisk opplevelse

Mørlands kone: – Det var fantastisk!

Debrahs mor: – Jeg er så enormt stolt av datteren min

Ekspert om den norske opptreden: Nesten perfekt

WIEN (VG) Kjetil Mørland og Debrah Scarlett sang for seier – og fikk med seg hele salen.

Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Nå får det briste eller bære for det norske bidraget!

Som låt nummer ni gikk duoen på scenen, og fremførte «A Monster Like Me» - til full jubel fra både publikum og presserommet. Og det var ikke bare de som så på Mørland og Scarlett som kjente ekstra på følelsene:

– Det var en dramatisk opplevelse. Jeg var så inne i rollen, og jeg sang som om det var siste gang jeg fikk synge den på denne jord, sier hun via pressekontaktene.

– Det var et hav av følelser, og jeg tror jeg aldri har vært så langt inne i denne låten. Nå er jeg bare lettet og klar for å være med på resten av festen, sier Mørland.

VG anmelder låt for låt - direkte! Få de ferske terningkastene her!

Også Torbjørn Ek, Aftonbladets Eurovision-ekspert, er fornøyd etter nordmennene har gått av scenen.

– Det der var nesten perfekt! Jeg kan ikke komme på at det var noe man kan sette fingeren på. Debrah fikk til å smile, og stemmene deres var utrolige sammen.

Stolte

I publikum sitter en storfornøyd person, nemlig kona til Mørland:

– Det var fantastisk! For en utrolig opptreden. Norge kan være stolt over dem, sier Nicola Mørland til VG i en tekstmelding.

En annen person som holder på å sprekke av stolthet er Anne Merete Bussinger, moren til Debrah Scarlett.

– Dette var enormt stort! Jeg er så stolt av datteren min, skriver hun i en SMS.

VGTV:Kjendisekteparet skulle egentlig synge «A monster like me»

Følelsesladet opptreden

RØRT: Russiske Polina Gagarina. Foto:Kerstin Joensson,Ap

Russiske Polina Gagarina brast i gråt etter hun hadde gjennomført sin opptreden. Etter at salen hadde sunget med henne på de siste strofene kunne man se en utrolig glad, men også hikstende artist på scenen. Dermed skiller hennes Eurovision-opplevelse seg ganske ut fra fjorårets - hvor de ble buet ut av publikum.

VGTV:Russlands Eurovision-håp naken-sjokkerer

Også Estlands bidrag, Elina Born & Stig Rästa, fikk en litt annen slutt enn de har hatt på generalprøvene før kveldens store show.

På slutten tok nemlig Born til tårene – hvorfor er vanskelig å si. De kan i alle fall være fornøyd med å ligge på 6. plass oss Oddschecker, to plasser foran Mørland og Scarlett. VGs anmelder er derimot ikke så imponert over det han så, og ga dem terningkast to for opptredenen.

Siste til å gi stemmer

Tidligere på dagen hadde de den aller siste generalprøven, og ifølge Østbø «satt monsteret» og han uttalte at han forventet at nordmennene får en god plassering. Om det er tilfelle får man vite rundt klokken 00.30, da er alle stemmene fra jury og TV-seerne telt opp.

HIGH FIVE!: Mørland & Debrah Scarlett på vei til scenen under introduksjonen i starten av finalen. Foto:Dieter Nagl,Afp

Faktisk så er det Norge, representert med Margrethe Røed, som er sistemann til å gi sine stemmer. Det kan gjøre kåringen ekstra spennende hvis det viser seg at storfavoritten Sverige mangler noen poeng på sluttet, og som kjent bruker Norge ofte å gi nabolandet vårt 12 poeng.

VGTV sender live fra Wien og fra en Eurovision-fest i Oslo - følg sendingen her! Du kan også følge vgtvrampelys på Snapchat for live-dekning av finalefesten i Wien.

Vant pris

Tidligere på dagen ble det kjent at Mørland allerede kan ta en pris med seg hjem til Norge: Han er nemlig kåret til vinner av Marcel Bezençon Awards – i kategorien beste komposisjon med «A Monster Like Me», står det i en pressemelding fra NRK.

Låten ble stemt frem blant alle årets deltakende komponister

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder