FRANKS BROR: Tony «Paulie» Sirico spiller Frank Taglianos prestebror Tony i siste episode av «Lilyhammer 2». Sirico er best for den legendariske karakteren Paulie i «Sopranos». Foto: Rubicon TV/NRK

Sopranos-stjerne med i siste episode av «Lilyhammer 2»

... og James Gandolfini skulle egentlig være med

Neste onsdag avsluttes sesong 2 av «Lilyhammer» med et stort bandeoppgjør i New York - og VG kan avsløre at selveste «Sopranos»-Paulie spiller i sesongfinalen.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Tony Sirico, bedre kjent som Paulie Walnuts i «Sopranos» spiller broren til Steven Van Zandts rollefigur Frank Tagliano.

- Vi kan bekrefte at Tony Sirico har en større rolle i siste episode av «Lilyhammer 2», sier «Lilyhammer»-produsent Anders Tangen i Rubicon.

Legendarisk

Sirico er kjent for sin rolle som den legendariske karakteren Paulie i «Sopranos» - en av hovedrollene i den kritikerroste serien der også Steven Van Zandt spilte karakteren Silvio Dante.

- Både vi og Tony synes dette er kjempemorsomt. Han ble med fordi Steven Van Zandt spurte ham. De er en stor kameratgjeng etter «Sopranos», og kona til Steven - som også spilte kona hans i «Sopranos», er også med i «Lilyhammer», sier Tangen.

SOPRANOS-GJENGEN: Her er Tony Sirico (f.v) sammen med Steven Van Zandt, James Gandolfini, Michael Imperioli og Vincent Pastore fra «Sopranos» som mange mener er verdens beste TV-serie. Foto: Filmweb


Allerede da «Lilyhammer 1» hadde New York-premiere tidlig i 2012, kom «Paulie» inn i bildet - da produsent Lasse Hallberg fortalte til VG at Tony Sirico selv hadde spurt om å få en rolle i den norske serien.

Bandeoppgjør

Sirico var også til stede nå i høst da sesong 2 hadde premiere i New York, men ingen avslørte at han faktisk spiller i serien. Nå kan VG fortelle at Sopranos-stjernen fikk en rolle i serien - og de fleste vil kjenne igjen spillestilen hans fra «Sopranos».

- Han spiller Franks bror Tony som er prest i en kirke i New York. Der tror alle at Frank er død, så når han drar tilbake til New York, er det duket for et bandeoppgjør. Frank oppsøker sin bror Tony for å få hjelp til å nærme seg en av de andre gangsterne, sier produsent Tangen.

Gandolfini hadde sagt ja

Tidligere er det kjent at Mr. Soprano selv - James Gandolfini - hadde sagt ja til å spille i åpningsscenen til siste episode av «Lilyhammer 2». Til og med «Sopranos»-regissør David Chase hadde sagt ja til å regissere scenen.

- Alt var klart. Nesten alle de kjente fra «Sopranos» skulle være med i åpningsscenen som Steven selv hadde skrevet som en drøm hans karakter hadde. Vi hadde til og med fått med oss «Sopranos»-regissør David Chase til å regissere scenen - der Steven drømte at han åpnet døren til en norsk hytte, og så satt hele «Sopranos»-gjengen der, forklarer Rubicon-produsenten.

Scenen skulle spilles inn i august.

Men så døde James Gandolfini.

- Først og fremst var det trist og tragisk at han døde, men vi kan godt si at det også var trist at det ikke ble noe av den åpningsscenen. Den var så fin den drømmen Steven hadde skrevet, sier Tangen.

VG kjenner til at når det ble som det ble, ville Steven Van Zandt kun ha med Tony Sirico i serien - selv om det skal ha vært flere «Sopranos»-stjerner som ville være med.

Annerledes episode

FINALE: Både Trond Fausa Aurvåg (Torgeir), Steinar Sagen (Roar) OG Tommy Karlsen (Arne MC) er med i scenene fra New York sammen med Tony Sirico. Foto: Rubicon TV/NRK


Siste episode blir veldig annerledes enn det vi tidligere har sett i serien, ifølge produsenten - uten å ville avsløre for mye av hensyn til seerne.

- Det var kjempeartig å spille inn i New York. Vi var der i tre uker, og mye av episode 7 og 8 er fra New York. Der borte er alt større. De har mye flere folk, og alt er egentlig helt crazy for oss fra Norge.

Både Trond Fausa Aurvåg (Torgeir), Tommy Karlsen (Arne MC) og Steinar Sagen (Roar) er med i scenene fra New York sammen med Steven Van Zandt og Tony Sirico.

Produsent Tangen forteller at de fikk mye positiv tilbakemelding da sesong 2 hadde festpremiere i New York for to uker siden.

- Vi har jo tatt showet videre også kvalitetsmessig. Vi har bedre bilde, bedre lyd - og vi har tatt det fra den lille norske serien til et mer profesjonelt og amerikansk serie-nivå. Tony (Sirico) var også svært imponert over hvor bra det var, forteller Tangen som nå allerede er godt i gang med forberedelsene til sesong 3.

- Vi starter å skyte 6. januar - og skal holde på til ut i juni.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder