BLODIG AUDITION: Tobias Karlsson gikk videre til tross for en blodig audition. Foto: TV Norge

Blodig audition for svenske Tobias: Fra «Skal vi Danse»-triumf til «So You Think You Can Dance»

TV Norge: - Ikke noe problem i Tobias' engasjement

(VG Nett) Svenske Tobias Karlsson vant svenske «Skal vi Danse» forrige uke. Nå kjemper han om tittelen skandinavias beste danser i TV Norge-reality.

Alexander Nyhagen
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL
TV Norge

Karlsson og TV-kokken Tina Nordström gikk helt til topps under fredagens finale i «Skal vi Danse» i Sverige.

Les også:Kokke-Tina viste stumpen i TV-dans

TV Norge ser ingen problemer i at Karlsson nå deltar i programmet «So You Think You Can Dance - Scandinavia», som jakter på skandinavias beste danser.

- Vi har ikke noe problem med Tobias sitt engasjement i «Skal vi Danse». Norge hadde flere dansere fra den norske produksjonen av «Skal vi danse» som møtte opp på audition i Oslo. At profesjonelle dansere møter på audition er bare med på å heve nivået i konkurransen, sier Britt Ekensteen i TV Norge til VG Nett.

TV Norge og Kanal 5 i Sverige og Danmark har ingen føringer når det gjelder om danserne som deltar i programmet er profesjonelle eller ikke - audition er åpen for alle som ønsker å delta.

Allsidige dansere

- I «So You Think You Can Dance - Scandinavia» ønsker vi å finne Skandinavias beste danser, uavhengig av dansebakgrunn eller status, sier Ekensteen.

- Vi ser etter dansere som er allsidige, og som mestrer en rekke forskjellige dansestiler. Denne allsidigheten åpner for at det både kan være selvlærte dansere som går til topps, som Adil Thathaal i første året av «Dansefeber», eller skolerte dansere som Hanna Mjåvatn, vinner av «Dansefeber» 2007, fortsetter hun.

Karlsson var på audition i Stockholm, og opplevde en dramatisk danseprøve da hans partner ved et uhell smalt til ham i ansiktet. Blodet fosset, men dommerne sendte Karlsson videre - og han er å se i kveldens workshop-program fra Oslo.

Det første live-showet fra «So You Think You Can Dance - Scandinavia» sendes 10. april.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder