SØRENSEN HAR ROEN: Pernille Sørensen i sin debut som «Nytt på nytt»-lagleder, sammen med Harald Stanghelle som så ut til å kose seg stort i hennes selskap. Foto: Mattis Sandblad, VG Foto:Mattis Sandblad,VG

«Nytt på nytt»-anmeldelse: Pernille passer inn

Ingen overhengende fare for at gullrekka sementeres med Pernille Sørensen på laget.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL
VG:s terninger viser 5 prikker

«Nytt på nytt» har fått ny, kvinnelig lagleder og det har vært knyttet stor spenning til om standup-komiker Pernille Sørensen klarer å briljere som hennes forgjengere Anne-Kat Hærland, Linn Skåber og Ingrid Gjessing Linhave.

Hva synes du om Pernilles innsats? Si din mening i kommentarfeltet!

Jeg tror fansen puster lettet ut etter debutsendingen, Sørensen sjarmerer stort – og gjør ting på sin egen måte. Det kan vi like– og 37-åringen drar også med seg nye angrepsmåter på nyhetsstoffet. Det var riktignok ikke lett å stjele showet med Finn Tokvam i studio, denne sesongens desidert mest opplagte og sprudlende deltaker – få ham inn oftere!

Men, til kveldens hovedperson: Pernille Sørensen startet friskt i runden om Mulla Krekars NRK-intervju –og var deltakeren med poengene som fikk desidert mest latter fra salen. Stilen hennes er sløy og litt tilbakelent. Kanskje snirklete, men langt fra like rappkjeftet som Linn Skåber.

Sørensen har roen, og måten hun avleverer poengene på gjør at vi gjerne vil henge med til slutten. Og kanskje det er greit med en kvinnelig programleder som ikke på død og liv må «spille på sex» (misforstå meg rett!) og være «på kanten» til enhver tid.

Sørensens store fordel er at hun tør å bruke skuespilleren i seg. Det skiller henne litt ut fra hennes forgjengere.

Vi som har sett hennes perfekte Mette-Marit vet at hun er god på imitasjoner , og å skape karakterer. Dialektene sitter også godt nok til at vi kjøper dem glatt.

I premieresendingen slår hun til og parodierer Per Sandberg og Siv Jensen nærmest i en og samme setning. Det svinger og vi ler - og hun glemmer heller ikke poengene i iveren etter å ligne.

Heller ikke Sørensen klarer å kamuflere at hun leser fra manus innimellom, men hun gjør det i langt mindre grad enn hva Anne-Kat gjorde i starten. Og Anne-Kat ble jo som vi vet selve frøken «Nytt på nytt» etterhvert.

Når Sørensen plutselig kommer på et nytt programkonsept, «Vil du bli norsk?», virker det imidlertid helt improvisert og Sørensen smeller til med mulige spørsmål til vordende statsborgere så Harald Stanghelle nesten faller av stolen.

Pernille har snert og slagkraft og såpass folkelig appell at jeg tror «Nytt på nytt» vil få mange flere sesonger på statskanalen.

ØYSTEIN DAVID JOHANSEN

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder