FAMILIETREFF: Dag Erik Pedersen satt pris på at kona Ania (46) og døtrene Sunniva (20) og Selma (15) kom ned til finalehelgen for å feire med far. Foto:PRIVAT,

«Mesternes»-Pedersen: – Å få familien på besøk var det største

Dag Erik Pedersen (55) har hodet fullt av gode bilder fra Sicilia. Her deler han noen av sine beste øyeblikk fra den måneden han var på opptak med «Mesternes Mester» i fjor sommer.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Dag Erik Pedersen har fullt opp om sommeren som programleder for «Mesternes Mester», og til tider kan han kjenne på hjemmelengselen. At samboeren Ania og døtrene Sunniva (20) og Selma (15) kom på besøk,var det beste med oppholdet på Sicilia.

– Etter en måned med opptak og masse venting, var det bare så godt å få familien på besøk. De fikk se finalen og være med på festen etterpå.

Og så badet de litt og koste seg mens far jobbet, sier Dag Erik Pedersen som har det som familietradisjon gjennom seks sesonger med «Mesternes Mester» å få familien ned til finalen. Samboeren og døtrene kom på et tidspunkt hvor programlederen begynte å glede seg svært til å komme hjem:

­– Da begynte jeg å bli godt fornøyd med hotell-liv og Castellveterano, sier Dag Erik Pedersen tørt til VG.

EKSOTISK: I disse omgivelsene ble «Ocean 12» med George Clooney og Brad Pitt spilt inn. Her lager Dag Erik Pedersen åpningsvignetten og nyter følelsen av at her har Hollywood vært. Foto:PRIVAT,

Familiebesøket er akkurat det programlederen trenger i innspurten. Da de kommer vet han at han må gi alt fordi målstreken snart er her:

­ – Og i år fikk vi tidenes finale, sier han fornøyd.

Hollywood-scener

Dag Erik Pedersen er først og fremst full av gode minner fra sommermåneden på Sicilia, og deler gjerne noen av sine beste øyeblikk fra opptakene med VGs lesere.

– Å få familien på besøk var det største. Neste år har Ania og jeg vært sammen i 25 år. Det synes jeg er litt av gullmedalje, sier Dag Erik

Noen bilder fra de fire ukene på Sicilia sitter lengre frem på netthinnen enn andre. Og det er blant annet da de filmet vignetten til programmet:

– Da sto ved ute ved klippene på Scopello. Det er der George Clooney og Brad Pitt spilte inn «Ocean's Twelve». Jeg fikk helt følelsen av Hollywood der. Det var kulisser som nesten kunne være skapt av Universal Studios. Og så var det veldig kult å stå der i korallfarget dress og kjenne på suset av at akkurat her var Hollywood-stjernene og filmet!

PIZZALYKKE: Et kulinarisk pizzamåltid i en siciliansk landsby for Dag Erik Pedersen. Foto:PRIVAT,

Italia-følelsen

Et annet bilde Dag Erik Pedersen husker godt er av en pizza han inntok på en fortauskafe i en landsby etter en dag med masse opptak og venting:

– Jeg legger inn en daglig sykkeltur for meg selv. Denne ene dagen hadde jeg spist en heller sparsommelig frokost og lunsj. Etter en lang dag tråkket jeg av gårde og fant akkurat den restauranten som bare ga den totale Italia-opplevelsen! Jeg spurte: «dere ha`kke pizza her vel», og fikk en pizza som ga den perfekte Italia-lykke-følelsen! En øl og en rast der var rein lykke!

Et spektakulært minne fra turen er bildet av dronen som kommer.

DRONE: Det blir spektakulære dronebilder under kveldens sending fra Sicilia. Foto:PRIVAT,

– Det var til åpningsstikket til serien. Den så ut som et romvesen og streifet borti ansiktet mitt. Veldig nærgående, men for en fly-interessert for meg, var dette svært! Tre propeller!, forteller en entusiastisk Pedersen.

I kveldens episode av «Mesternes Mester» er det ifølge programlederen verdens tøffeste bilder med dronefotografering:

­­

– Det er når deltagerne sykler i vannet fra den ene øya til den andre. Jeg tror ikke vi har sett mer spektakulære bilder i noe norsk realityshow tidligere! sier Dag Erik Pedersen entusiastisk.

Mellom opptakene sier Pedersen at det er veldig viktig å løsne opp og ha det gøy. Han viser et bilde der han og Jan Kvalheim gjør grimaser mellom opptakene som ett av sine favorittbilder:

– Vi hadde en grimaskonkurranse der opptakene ble utsatt og utsatt. Da er det viktig å kunne koble av med noe helt annet. Vi skal jo opprettholde energien, skape feelgood på TV. Da er det viktig å kødde litt.

GRIMASER: Jan Kvalheim slår i hjel ventetid med å gjøre grimaser med Dag Erik Pedersen. Foto:,PRIVAT

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder