Bieber kuppet «Senkveld», TV 2 kuppet seerne

«Stjernekamp» hadde over dobbelt så mange seere som «Skal vi danse»

Justin Biebers skandalepregete Norges-opphold var gode nyheter for «Senkveld», som slo «Skavlan» i kampen om fredagskvelden.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

En million seere så på det meste «Senkveld»-intervjuet med Justin Bieber.

953.000 seere så hele del to av fredagens «Senkveld» hvor Justin Bieber var gjest, mens 997.000 fulgte med på det meste. Det ga en andel på hele 66,1 prosent i den kommersielle målgruppen 20-49 år, heter det i en pressemelding fra TV 2.

– Dette er fantastiske tall for Thomas og Harald som virkelig er i toppslag om dagen, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

895.000 seere så i snitt hele sendingen. Dette er det beste seertallet for «Senkveld» siden 2010.

Det er ingen tvil om at TV 2 også fikk god drahjelp av Bieber selv og de overskriftene han skapte da han helt overraskende gikk av scenen etter bare én sang torsdag kveld.

– Med den enorme medieomtalen både før, under og etter Justin Bieber sitt besøk, er det hyggelig å se at så mange ville følge sendingen. Og vi fortsetter denne uka på «Senkveld» med besøk av en ny superstjerne, nemlig den amerikanske artisten Demi Lovato, forteller Jarle Nakken.

Men om TV 2 hadde stor suksess med «Senkveld», knuste «Stjernekamp» med sine 993.000 seere lørdagsrivalen «Skal vi danse» som med 460.000 endte opp med under halvparten så mange seere.

Utover fredagen var det mange spekulasjoner rundt hvordan han kunne gjøre det mot fansen og hendelsen utviklet seg fort til en internasjonal popskandale. Men samtidig var det også flere som gikk ut og forsvarte Bieber og fremholdt at at vann på scenen er ekstremt farlig. Det sprer seg veldig fort om man tråkker i det, og kan gjøre scenen om til en skøytebane.

Etter den uventede exiten har imidlertid Bieber forklart og unnskyldt seg på Instagram:

«Det har vært en tøff uke for meg, lange dager uten søvn, og jeg har måttet være «på» hele tiden for kameraer, fans etc. Jeg ønsket på ingen måte å fremstå som slem, men valgte å avslutte konserten fordi de på første rad ikke ville høre etter. Forhåpentligvis vil folk forstå grunnen til dette. Jeg gjør ikke nødvendigvis alt på den riktige måten, men jeg er bare et menneske og jobber med å bli bedre til å svare, fremfor å agere. Dessverre har folk blitt preget av dette, i likhet med meg. Jeg er veldig lei meg for å ha skuffet dere som stod lenger bak. Jeg er lei meg for å ha kastet bort tiden til TV-teamet, jeg er sikker på at jeg vil gjøre det godt igjen neste gang på turné. Kjærlig hilsen Justin»

Søndag skrev VG at den avbrutte konserten betyr neppe at Bieber er sur på Norge eller sine norske fans, i følge bransjefolk avisen har vært i kontakt med.

– Kanskje visste han ikke at han var i Norge engang, sier VGs musikkanmelder Morten Ståle Nilsen.

– Jeg tror han har glemt det allerede, sier Gisle G. Stokland, som jobber i musikkeksportorganisasjonen Music Norway og er utgiver av underholdningsnettstedet 730.no.

Forrige ukes ti mest sette TV-programmer:

1. «Nytt på nytt» (NRK1) - 1.119.000

2. «Stjernekamp» – finale (NRK1) - 993.000

3. «Senkveld med Thomas og Harald» (TV 2) - 895.000

4. «Skavlan» (NRK1) - 820.000

5. «Farmen» – søndag (TV 2) - 765.000

6. «Farmen» – mandag (TV 2) - 760.000

7. «Side om side» (NRK1) - 757.0000

8. «Farmen» – onsdag (TV 2) - 734.000

9. «Beat for beat» (NRK1) - 723.000

10. «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu» (NRK1) 685.000

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder